Ontvochtigen van muren voor Architecten en Ingenieurs

De mogelijkheden zijn vaak onbegrensd, zoals bijvoorbeeld het wereldberoemde Museo della Certosa in Padua (Italië), maar ook in Nederland, bv. Fort Nieuwersluis, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Een duurzame restauratie van gebouwen met vochtschaden is voor architecten en ingenieurs vaak een grote uitdaging. Wij zijn een vertrouwde partner in hoogwaardige oplossingen in de aanpak van vochtproblemen in veelal monumentale gebouwen. Diverse van uw collega-architecten kunnen hierover meepraten. (meer info op de officiële site Ecodry.be)

Hoe werkt het Ecodry systeem?

 • Ecodry is volledig onschadelijk voor mens en dier, de laag frequente impulsen zijn flexibel instelbaar.
 • Ecodry werkt zonder inzet van chemicaliën, verstoort de bouwsubstantie niet en is reversibel.
 • Ecodry zorgt voor een duurzame droging van het object.

Succesvolle ontvochtiging van de muren, gedocumenteerd middels een controleerbaar meetsysteem.

 • Analyse van de schade en eerste meting
  Nadat uit de vochtmetingen de oorzaak van het vochtprobleem als capillair vocht is geïdentificeerd, kan Ecodry worden ingezet. Bij de analyse ontvangt de klant tevens het compleet advies en kostenraming omtrent de te nemen flankerende maatregelen (bv herstel aan zoutbelaste pleister, toepassen ventilatiesystemen ed. ). Het ecodry-systeem wordt geïnstalleerd, de individuele parameters voor het betreffende object worden ingesteld en de vochtwaarden in de muren worden bepaald. De gemeten waarden worden in het meetprotocol opgeschreven en ondertekend. Het systeem start met de ontvochtiging van de muren.
 • Controle meting
  Na ca. 12 maanden (desgewenst ook eerder) onderzoekt de Ecodry-installateur de voortgang van het drogingsproces. Ook deze waarden worden in het meetprotocol opgeschreven en ondertekend.
 • Eind meting
  Op zijn laatst na 36 maanden na de installatie vindt de eindmeting plaats en wordt opnieuw door metingen de behaalde ontvochtigingsprestatie bepaald
» Meer info over het Ecodry Systeem?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

  Gratis infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

  Last van vocht in huis?
  Onze vochtgids bevat 15 pagina's met tips en info hoe u zelf vochtproblemen kan herkennen.
  Naam*
  E-mail*

  Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

  • WTCB
  • Bouwunie
  • Confederatie Bouw