Water of vocht in de kelder: kelderdichting of kelderdrainage

1. Uw kelder: praktisch en onmisbaar

Water of vocht in de kelderHeeft u een kelder in huis? Maar wordt deze de laatste tijd geteisterd door vochtproblemen?
U gebruikt uw kelder zeer waarschijnlijk voor allerlei doeleinden, misschien voor de boiler of warmtepomp, voor de stockage van voedingswaren, of voor het bewaren van een heleboel andere bezittingen. Kortom: uw kelder is erg vaak de ideale opbergplekvoor al wat u niet elders in huis kwijt kunt.

Het is dan ook enorm jammer dat een vochtige kelder er vaak voor zorgt dat de ruimte niet optimaal benut kan worden. Of erger nog: dat uw persoonlijke en vaak dierbare bezittingen te lijden krijgen onder de vochtproblemen. AquaTec Vochtbestrijding bied echterverschillende oplossingen, zodat u uw kelder opnieuw volledig zonder zorgen kunt gebruiken!

2. Oorzaken van vocht in uw kelder

Vocht in een kelder kan verschillende oorzaken hebben. Vooraleer we het vochtprobleem zelf kunnen oplossen, zal eerst moeten nagegaan worden wat de precieze oorzaak van het vochtprobleem is.

Enkele vaak voorkomende oorzaken zijn:

 • Grondvocht van buitenaf
 • Regeninslag (via een bijvoorbeeld een slecht sluitend raam)
 • Scheuren in de keldervloer- of muren
 • Slechte dichting van de naden tussen muur en vloer
 • Slechte afvoer

3. Kelderdichting of kelderdrainage?

Is de oorzaak van het vocht of water in uw kelder klaar en duidelijk (zoals regeninslag), dan kan is dit probleem gemakkelijk en goedkoop van de baan te werken. Is het vochtprobleem echter niet zo makkelijk te achterhalen? Heeft uw kelder bijvoorbeeld te lijden onder scheuren, grondvocht, heel vochtige muren of een slecht functionerend afvoersysteem? Dan voorziet AquaTec Vochtbestrijding u van twee verschillende methoden die vaak worden toegepast: kelderdichting (of kelderbekuiping) en kelderdrainage.

4. Maak uw kelder 100% waterdicht

Wil u echter volledig zeker zijn dat uw kelder 100% waterdicht is, dan raden we aan om de kelderdichting of kelderdrainage te combineren met de installatie van een goed functionerend ventilatiesysteem. Omdat een kelder ondergronds gelegen is, kan enkel de installatie van een ventilatiesysteem zorgen voor een regelmatige verluchting van uw kelder, noodzakelijk in de strijd tegen vochtproblemen. 

Vochtproblemen in uw kelder behandelen

Heeft u last van vochtproblemen in uw kelder? Neem dan nu contact met AquaTec Vochtbestrijding voor een GRATIS vochtanalyse, die bovendien vrijblijvend is. Wij komen snel bij u langs om het vochtprobleem in uw kelder te analyseren en een passende oplossing voor te stellen, volledig op maat van uw situatie.

  » Last van water of vocht in uw kelder?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

  Gratis infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

  Last van vocht in huis?
  Onze vochtgids bevat 15 pagina's met tips en info hoe u zelf vochtproblemen kan herkennen.
  Naam*
  E-mail*

  Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

  • WTCB
  • Bouwunie
  • Confederatie Bouw