Water of vocht in de kelder: kelderdichting of kelderdrainage

Uw kelder: praktisch en onmisbaar

Water of vocht in de kelderHeeft u een kelder in huis? Dan gebruikt u hem zeer waarschijnlijk voor allerlei doeleinden. Zo kunt u hem gebruiken voor uw boiler of warmtepomp, voor de stockage van voedingswaren, maar ook voor het bewaren van een heleboel andere bezittingen. Oude foto’s, kledingstukken, meubilair en ga zo maar verder. Uw kelder is met andere woorden vaak the place to be voor al wat u niet elders in huis kwijt kunt.

Het is dan ook enorm jammer dat een vochtige kelder er vaak voor zorgt dat de ruimte niet optimaal benut kan worden. Of erger nog: dat uw persoonlijke en vaak dierbare bezittingen te lijden krijgen onder uw vochtproblemen. AquaTec biedt u echter oplossingen, zodat u weldra uw kelder volledig zonder zorgen kunt gebruiken!

Oorzaken van een vochtige keldervloer of –muur

Vocht in de kelder kan verschillende oorzaken hebben. Vooraleer je het probleem kunt oplossen zal je dus eerst moeten weten wat de oorzaak is. Hieronder vindt u de meest voorkomende oorzaken op een rijtje:

  • Grondvocht van buitenaf
  • Regeninslag (via een bijvoorbeeld een slecht sluitend raam)
  • Scheuren in de keldervloer- of muren
  • Slechte dichting van de naden tussen muur en vloer
  • Slechte afvoer

Kelderdichting of kelderdrainage

Is de oorzaak van het vocht of water in uw kelder klaar en duidelijk (zoals regeninslag), dan kan is dit probleem gemakkelijk en goedkoop van de baan te werken. Is het vochtprobleem echter niet zo makkelijk te achterhalen? Heeft uw kelder bijvoorbeeld te lijden onder scheuren, grondvocht, heel vochtige muren of een slecht functionerend afvoersysteem? Dan voorziet AquaTec u van twee verschillende methodes die vaak worden toegepast: kelderdichting van de muren en kelderdrainage.

Deze twee methodes zijn echter geen van beiden volledig waterdicht. Er is namelijk nauwelijks buitenlucht en zonlicht aanwezig in uw kelder, zodat condensatievocht maar moeilijk weg kan geraken naar buiten toe. Aan te raden is de combinatie van kelderdichting of kelderdrainage met een goed functionerend ventilatiesysteem: een regelmatige verluchting van uw kelder is op deze manier gegarandeerd.

» Last van water of vocht in uw kelder?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies