Kelderventilatie

Kelderventilatie

Kelderventilatie tegen condens en schimmels in de kelder

Condensatie is een van de meest voorkomende vochtproblemen in kelders. Condens werkt ook de vorming van schimmels en kelderzwammen in de hand, dus het is een probleem dat u best in een vroeg stadium aanpakt.

Condensatieproblemen zijn vrijwel altijd te wijten aan een gebrekkige kelderventilatie. Een ventilatiesysteem voorzien is dus de aangewezen oplossing.

1. Waarom overgaan tot kelderventilatie?

Indien u uw kelder niet voorziet van de nodige ventilatie, dan zal u te maken krijgen met een verhoogde luchtvochtigheidsgraad, die tot 100% kan bedragen.
Het gevolg hiervan? Condensatiedruppels, schimmelsporen, corrosievorming en houtrot. Gebruikt u uw kelder voor diverse doeleinden, als de stockage van voedingswaren, dan begrijpt u dat dit geen goede plaats meer is. Bovendien kan het ook voorvallen dat uw vochtprobleem zich zal uitbreiden naar uw hoger gelegen verdiepingen!

Gaat u over tot een maximaal functionerend ventilatiesysteem, zoals eigenlijk staat voorgeschreven in onze Belgische normen betreffende ventilatie, dan zult u van de bovenvermelde nadelige effecten geen last ondervinden. Opgelet: een overdadige ventilatie is ook niet goed, dus informeer u bij de installatie alvast tot in de puntjes over de do’s en dont’s van kelderventilatie.

Het aanwezige water in uw keldermuren en keldervloer wordt van binnenuit afgevoerd naar buiten toe
Zowel uw muren als uw vloer kunnen opnieuw gebruikt worden zoals tevoren en omdat onze experts uw kelder voorzien van een noppenfolie gecombineerd met een laag ter versteviging.
Het water wordt op deze wijze achter de nieuwe wanden opgevangen onderheen de nieuwe vloer.

2. Waarom ventileren met een kelderventilatiesysteem?

Een heleboel mensen ventileren hun kelder eenvoudigweg door het regelmatig openzetten van de deur of ramen. Misschien u ook? Echter, deze ventilatietechniek volstaat niet om uw kelder vochtvrij te houden. De temperaturen buiten en binnen kennen namelijk hoge verschillen naarmate de seizoenen verstrijken.

AquaTec informeert u met plezier over de mogelijkheden voor uw kelder. U ziet: het is zeker en vast geen overbodige luxe! Vochtproblemen kunnen voor heel wat overlast zorgen met de nodige frustraties van dien. Wij bij AquaTec hechten veel belang aan de ideale mix van kwaliteit en scherpe prijs.

Waarom zou u dus nog langer wachten om uw kelder opnieuw volop te kunnen gebruiken? Een ventilatiesysteem is zo geplaatst en brengt een hoop voordelen met zich mee ook!

kelder waterdicht maken
vochtige kelder

3. Wat als er andere vochtproblemen zijn naast condensatie?

Uw kelder verluchten zal natuurlijk alleen maar helpen om condens weg te krijgen. Maar soms zal u natte wanden blijven hebben of zelfs water zien op de keldervloer.

In dat geval is er (ook) een ander vochtprobleem aanwezig zoals opstijgend vocht of doorslaand vocht. Dan zijn er waterdichtingswerken aan uw kelder nodig zoals kelderdichting, kelderbekuiping of kelderdrainage.

Om die reden doen we altijd eerst een inspectie in uw kelder om te zien wat het exacte vochtprobleem is. We gaan geen kelderventilatie installeren als zou blijken dat die uiteindelijk niks oplost.

4. Waarom kiezen voor AquaTec?

Wel, wij bieden u een systeem aan waarbij u nog lange tijd van deze voordelen kunt genieten! Een doeltreffend en optimaal werkend ventilatiesysteem: de perfecte oplossing voor iedere kelder, ook voor de uwe. Bovendien zorgt dit systeem ook voor de meest gepaste ventilatie en werkt het volgens een gebruiksvriendelijk principe. Een hoge energiezuinigheid én een gezonde kelder: ideaal toch?

Natte of vochtige kelder laten aanpakken? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder