Doorslaand vocht behandelen door hydrofuge

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht, de term zegt het eigenlijk zelf: dit is letterlijk het vocht dat doorheen uw muren slaat.
Vooral uw buitenmuren aan de regenzijde van uw woning worden hierdoor getroffen.
Vocht trekt vroeg of laat toch doorheen uw muren, aangezien geen enkele muur volledig waterdicht is. Helaas kan net dit vocht voor immense problemen zorgen, zeker als u in een ouder gebouw woont.

Doorslaand vocht en haar gevolgen voor uw huis

  • Hebben uw muren te maken met doorslaand vocht? Zowel uw binnen- als uw buitenmuren zullen dan de nodige tekenen vertonen. Hoe? Door allerlei schimmelsporen en groene tot zwarte vlekken op uw binnenmuren en door algen op uw buitenmuren.

  • Ook andere gevolgen zijn hier dan aan de orde, zoals afbrokkelende muren, barsten en scheuren in het metselwerk, loskomend behang, muffe geuren en nog veel meer vervelende kwalen.

  • Ook uw gezondheid is niet veilig indien uw muren lijden aan vochtproblemen!
    Ziektes en ademhalingsproblemen: ze zullen niet ver te zoeken zijn!

Hydrofuge voorkomt uw ergste nachtmerrie

Neen, doorslaand vocht is geen pretje.
AquaTec heeft echter ook goede nieuws:het kan gemakkelijk behandeld kan worden. Zo kunt u uw gevel en buitenmuren impregneren of met andere woorden gebruik maken van hydrofuge.

Wat houdt dit precies in? Dit houdt in dat er eenkleurloze en waterdichte vloeistof op de buitenmuren wordt aangebracht, die de porositeit van de gevel gaat aanpakken. Opgelet: waterdamp zal zijn weg nog wel kunnen vinden doorheen uw muren!

Hydrofuge is een efficiënte oplossing om uw gevel en buitenmuren waterdicht te maken voor een maximale bescherming, maar het is niet 100 procent waterproof! Maar zeg nu zelf: al die materiële en lichamelijke schade vermijden, waarom zou u het niet doen?

» Bescherm uw gevel tegen doorslaand vocht.Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies