Hoe opstijgend vocht behandelen?

Waar komt opstijgend vocht vandaan?

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat in heel wat woningen voorkomt. Aan de basis ligt vaak een probleem aan uw muren. De afwezigheid of een slecht functionerende waterkering kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat vocht via uw muren naar binnendringt en verder trekt naar andere droge plekjes.
Opstijgend vocht kan echter ook ontstaan in uw kelder, wanneer deze niet meer voldoende waterdicht is.  In dit artikel leest u meer over de mogelijke oorzaken van opstijgend vocht in huis. 

Is opstijgend vocht in huis gevaarlijk?

Helaas wel. Opstijgend vocht kan heel wat gevolgen met zich meebrengen, van schimmelplekken, en loskomend behang of afbladerende verf, tot in sommige gevallen ook houtrot. 
Daarnaast is opstijgend vocht ook absoluut niet goed voor uw gezondheid
Het is dus belangrijk dat opstijgend vocht zo snel en grondig mogelijk behandeld en aangepakt wordt!

Hoe opstijgend vocht behandelen?

Opstijgend vocht kan pas grondig en doeltreffend behandeld worden als het onderliggende vochtprobleem ook wordt aangepakt. 
Is het opstijgend vocht in uw woning te wijten aan uw kelder die niet meer 100% waterdicht is? Dan kunt u dankzij kelderdrainage of kelderdichting uw kelder weer volledige vochtvrij maken. 

Heeft u opstijgend vocht op uw gelijkvloers opgemerkt, en betreft het vooral een plaatselijk probleem? Dan kan u uw muren injecteren met een vochtwerend middel

Vocht in huis kan ook veroorzaakt worden door condens of condensatieproblemen. In dat geval zal vooral de installatie van een ventilatiesysteem de oplossing brengen. 

GRATIS vochtanalyse voor de beste behandeling tegen opstijgend vocht

Heeft u opstijgend vocht in uw woning opgemerkt? Neem dan actie en contacteer AquaTec Vochtbestrijding. Onze vochtexperten komen snel bij u langs om door middel van een GRATIS vochtanalyse de precieze oorzaak van het opstijgend vocht te achterhalen. Vervolgens stellen we u de meest geschikte oplossing voor, volledig aangepast naar uw situatie. 

Vertrouw op onze jarenlange expertise, en maak nu komaf met opstijgend vocht!


  » Opstijgend vocht behandelen?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

  Gratis infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

  Last van vocht in huis?
  Onze vochtgids bevat 15 pagina's met tips en info hoe u zelf vochtproblemen kan herkennen.
  Naam*
  E-mail*

  Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

  • WTCB
  • Bouwunie
  • Confederatie Bouw