Opstijgend vocht behandelen

Opstijgend vocht behandelen

Hoe opstijgend vocht behandelen?

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat in heel wat woningen voorkomt. Aan de basis ligt vaak een probleem aan uw muren of in de kelder. De meeste behandelmethodes zullen dan ook waterdichtingswerken omvatten aan de muren of in de kelder.

1. Waar komt opstijgend vocht vandaan?

De afwezigheid of een slecht functionerende waterkering kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat vocht via uw muren naar binnendringt en verder trekt naar andere droge plekjes.

Opstijgend vocht kan echter ook ontstaan in uw kelder, wanneer deze niet meer voldoende waterdicht is.  In dit artikel leest u meer over de mogelijke oorzaken van opstijgend vocht in huis.

2. Is opstijgend vocht in huis gevaarlijk?

Helaas wel. Opstijgend vocht kan heel wat gevolgen met zich meebrengen, van schimmelplekken, en loskomend behang of afbladerende verf, tot in sommige gevallen ook houtrot.
Daarnaast is opstijgend vocht ook absoluut niet goed voor uw gezondheid.
Het is dus belangrijk dat opstijgend vocht zo snel en grondig mogelijk behandeld en aangepakt wordt!

schimmel opstijgend vocht
Optrekkend vocht

3. Hoe opstijgend vocht behandelen?

Opstijgend vocht kan pas grondig en doeltreffend behandeld worden als het onderliggende vochtprobleem ook wordt aangepakt.

Is het opstijgend vocht in uw woning te wijten aan uw kelder die niet meer 100% waterdicht is? Dan kunt u dankzij kelderdrainage of kelderdichting uw kelder weer volledige vochtvrij maken.

Heeft u opstijgend vocht op uw gelijkvloers opgemerkt, en betreft het vooral een plaatselijk probleem? Dan kan u uw muren injecteren met een vochtwerend middel.

Vocht in huis kan ook veroorzaakt worden door condens of condensatieproblemen. In dat geval zal vooral de installatie van een ventilatiesysteem de oplossing brengen.

4. GRATIS vochtanalyse voor de beste behandeling tegen opstijgend vocht

Heeft u opstijgend vocht in uw woning opgemerkt? Neem dan actie en contacteer AquaTec Vochtbestrijding. Onze vochtexperten komen snel bij u langs om door middel van een GRATIS vochtanalyse de precieze oorzaak van het opstijgend vocht te achterhalen. Vervolgens stellen we u de meest geschikte oplossing voor, volledig aangepast naar uw situatie.

Vertrouw op onze jarenlange expertise, en maak nu komaf met opstijgend vocht!

5. Vraag naar onze realisaties met opstijgend vocht

Vermoedt u dat u last heeft van opstijgend vocht in huis? Merkt u de laatste tijd natte plekken op uw muren? Begint er hier en daar in uw woning pleister van de muren te brokkelen of verf af te bladeren? Opstijgend vocht in huis kan heel wat vervelende symptomen en gevolgen hebben.

Vochtbestrijding nodig tegen optrekkend vocht? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder