Vochtige muren injecteren

Muurinjectie – Resultaat gegarandeerd

Behandelt u vochtige muren niet op tijd? Dan krijgt u weldra bezoek van nieuwe huisgenoten: schimmels en zwammen!
Bent u niet zeker van de oorzaak van uw vochtige muren? Dan kunt u AquaTec inschakelen, dé referentie op het gebied van vochtbestrijding. Onze vocht experten kunnen deprecieze oorzaak bepalen en mogelijks overgaan tot een muurinjectie.

Dergelijke injectie van de muren is meestal – maar lang niet altijd – de geschikte oplossing. Een juiste vaststelling van het probleem is daarom een absolute must, niet alleen om het probleem te bestrijden, maar ook om een onnodige gelduitgave te vermijden.

Muren injecteren tegen vocht – Doe het zelf

Naargelang de bouwmaterialen waaruit de muur in kwestie is opgebouwd, kunt u ervoor opteren uw muur zelf te injecteren met een vochtwerend product. Hoe gaat dit dan precies in zijn werk? Wel, het volstaat een geschikte vloeistof – gewoonlijk op basis van siliconen en chemisch van aard – in de fundering van de muur te spuiten, ongeveer op een anderhalve meter hoogte. Deze hoogte is bovendien van groot belang en hangt af van uw binnenvloer en van het hoogteverschil met de bodem daarbuiten.

Een muurinjectie laat u het beste uitvoeren door echte specialisten. AquaTec staat u daarom met plezier met raad en daad bij en bijgevolg kunt u dan ook steeds bij AquaTec terecht voor een geheel vrijblijvende offerte. Wenst u toch zelf aan de slag te gaan, dan kunt u terecht in doe-het-zelf-zaken. Deze hebben vast en zeker speciale pakketten in huis inclusief een handleiding om u zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de muurinjectie.

Vooraleer u aan de muurinjectie zelf begint, is het aan te raden om gaten te boren in uw muur ter hoogte van ongeveer een halve meter. Let er op dat u niet te ver boort, aangezien u uw muur dan letterlijk doorboort, waardoor het vochtwerende product er doorheen zou lopen en geen doeltreffende resultaten zal teweegbrengen.

» Muren injecteren? Doe beroep op onze expertsContacteer ons, we geven vrijblijvend advies

Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

  • WTCB
  • Bouwunie
  • Confederatie Bouw