Vocht in de binnenmuren

Vocht in de binnenmuren

Last van vocht in de binnenmuren?

Heeft u onlangs vochtige plekken ontdekt op de binnenmuren van uw woning? Binnenmuren die last hebben van vochtige plekken vormen helaas een veelvoorkomend vochtprobleem in huis, en vragen om een dringende aanpak. Doet u dit niet, dan zal de constructie van uw woning te lijden krijgen. Na verloop van tijd zal u ook te maken krijgen met schimmelvorming: een plaag die u absoluut wens te vermijden in uw woning!

1. Vocht op uw binnenmuren? Mogelijke oorzaken

Indien u last ondervindt van vocht op uw binnenmuren, dan kunt u er van op aan dat deze te wijten zijn aan één van de volgende oorzaken:

Opstijgend grondvocht
Merkt u het vocht voornamelijk op in uw binnenmuren op uw gelijkvloers? Dan is er waarschijnlijk sprake van opstijgend grondvocht. De oorzaak van dit probleem? Een verouderde en verslechterde fundering, die door een verhoogde porositeit grondvocht opneemt dat zich verder een weg baant, op zoek naar droge plekjes in uw woning.
Waterinsijpeling via de buitenmuren
Merkt u niet alleen vocht op vanaf het grondniveau? Maar ook op verschillende hoogtes op uw binnenmuren? Dan zijn vochtige buitenmuren en doorslaand vocht de basis van uw vochtprobleem. Verouderd metselwerk ofeen erbarmelijke bouwconstructie zijn meestal de oorzaak.
Vocht na isolatie van de spouwmuur
Spouwmuren op een later tijdstip isoleren is geen goed idee. Als uw muren bij het aanbrengen van de spouwmuur niet volledig droog zijn, kan het water na het aanbrengen van de spouwmuur niet langer verdampen. Het vindt geen weg meer naar buiten, wat maakt dat het zich inwendig zal nestelen in uw woning.
schimmel opstijgend vocht
Optrekkend vocht

2. Hoe vochtige binnenmuren behandelen?

Wilt u uw binnenmuren weer volledig vochtvrij krijgen? Dan is het belangrijk om

  • te achterhalen wat de vochtplekken op uw muren veroorzaakt,
  • en dit vochtprobleem op te lossen.

Pas dan kan overgegaan worden tot de behandeling van de vochtige muur zelf.

De behandeling van de natte muur zelf gebeurt door het  aangetaste pleisterwerk van de muren te halen. U laat de muur vervolgens gedurende een 2-tal maanden goed uitdrogen, vooraleer over te gaan naar de volgende stap. Wacht u niet lang genoeg en zijn de binnenmuren toch nog vochtig? Dan zullen uw pleisterwerken niet optimaal hechten en zal dit in de toekomst alsnog loskomen van uw muren.

3. Vraag nu uw GRATIS vochtdiagnose

AquaTec Vochtbestrijding helpt u graag en doeltreffend bij de behandeling van vochtige binnenmuren. Dankzij onze jarenlange ervaring vinden wij voor elke mogelijke oorzaak van het vochtprobleem de passende oplossing. Contacteer ons nu, en vraag uw gratis vochtdiagnose!

4. Vraag naar onze realisaties met opstijgend vocht

Vermoedt u dat u last heeft van opstijgend vocht in huis? Merkt u de laatste tijd natte plekken op uw muren? Begint er hier en daar in uw woning pleister van de muren te brokkelen of verf af te bladeren? Opstijgend vocht in huis kan heel wat vervelende symptomen en gevolgen hebben.

Vochtbestrijding nodig tegen optrekkend vocht? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder