Last van vocht in de binnenmuren?

Binnenmuren die last hebben van vochtige plekken vormen helaas ook een veelvoorkomend vochtprobleem in huis en vragen dus des te meer om een dringende aanpak. Doet u dit niet, dan zal de constructie van uw woning te lijden krijgen en zal u na verloop van tijd te maken hebben met schimmelvorming: een plaag die u absoluut wens te vermijden in uw woonst !

Vocht in uw binnenmuren? Mogelijke oorzaken:

Indien u last ondervindt van vocht in uw binnenmuren, dan kunt u er van op aan dat deze te wijten zijn aan één van de volgende oorzaken:

 • Grondvocht
  Merkt u het vocht voornamelijk op in uw binnennmuren op uw gelijkvloers? Dan is er waarschijnlijk sprake van grondvocht. De oorzaak van dit probleem? Een verouderde en verslechterde fundering, die door een verhoogde porositeit grondvocht opneemt.

 • Waterinsijpeling via de buitenmuren
  Merkt u niet alleen vocht op vanaf het grondniveau? En wel op verschillende hoogtes in uw binnenmuren? Dan zijn vochtige buitenmuren de basis van uw vochtprobleem. Verouderd metselwerk of eenvoudigweg een erbarmelijke bouwconstructie zijn meestal de oorzaak.

 • Vocht na isolatie van de spouwmuur
  Spouwmuren op een later tijdstip isoleren is geen goed idee. Zo kan het voorvallen dat er vochtplekken ontstaan op uw muren, iets wat u vaste en zeker wilt vermijden. Het vocht vindt geen weg meer naar buiten via de spouw, wat maakt dat het zich inwendig moet nestelen in uw woning.

Nieuwe bezetting van vochtige binnenmuren

Wilt u uw binnenmuren opnieuw afwerken om hun oorspronkelijke looks te verkrijgen? Dan is het belangrijk zeker te zijn dat het vochtprobleem daadwerkelijk van de baan werd gewerkt. Hoe vraagt u zich waarschijnlijk af? Wel, u kunt best al het aangetaste pleisterwerk van de muren halen en zo'n 2 maanden afwachten vooralleer u overgaat naar de volgende stap. Zo bent u zeker dat de binnenmuren droog zullen blijven. Wacht u niet lang genoeg en zijn de binnenmuren toch nog vochtig? Dan zullen uw pleisterwerken niet optimaal hechten en zal dit alsnog loskomen van uw muren in de toekomst.

Ook de periode van het jaar is van groot belang. Vochtproblemen zijn namelijk in een aantal seizoenen meer present dan in andere. Heeft u de vochtige binnenmuren tijdens of voor de zomer behandeld? Dan kunt u best afwachten tot november of december alvorens u uw muren weer onder handen neemt.

» Last van vochte binnenmuren?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

 • WTCB
 • Bouwunie
 • Confederatie Bouw