Kelderisolatie

Kelderisolatie

Kelderisolatie op plafond en keldervloer

Bent u de eigenaar van een oudere woning? En leidt u enorme energieverliezen? Dat kunnen we oplossen door isolatie te voorzien in de kelder of kruipkelder.

Door de gespoten PUT verhogen wij het wooncomfort & dragen we bij tot de energiewaardes van uw woning.

1. Wat is kelderisolatie?

Kelderisolatie zorgt ervoor dat de koude tegengehouden wordt. Koude komt binnen vanuit de grond, door een infiltratie van PUR houden we deze koude dus tegen. De vloer in huis voelt warmer aan, zo verhogen we uw comfort.

Wanneer u met de blote voeten over een geïsoleerde vloer wandelt merkt u erg grote verschillen met een niet-geïsoleerde vloer. Naast het merkbaar comfort zorgen wij voor een optimale verhouding in luchtvochtigheid. Schadelijke schimmelinfecties zijn uit den boze.

Als kers op de taart zorgt kelderisolatie voor een daling in de energiefactuur. Benieuwd naar de terugverdientijd? Vraag gerust meer info.

2. Isoleren van een kelderplafond

Wanneer er veel leidingen zijn in plafond wordt er PUR in het plafond gespoten. PUR in het plafond zorgt ervoor dat elk miniscuul gaatje in het plafond wordt opgevuld. Deze methode is het beste voor het behouden van de warmte in de ruimte erboven.

Er is een simpele vuistregel waarmee beslist wordt of het plafond van uw kelder geïsoleerd wordt in plaats van de keldervloer. Past er een volwassen man in en is er dan nog ruimte over om de isolatiewerken te verrichten? Dan wordt het plafond van de kelder geïsoleerd.

kelder laten isoleren
kelderplafond isolatie

3. Hoe isoleren we een keldervloer?

Wanneer de kruipruimte of de kelder maar beperkt toegankelijk is, isoleren we de keldervloer. In sommige gevallen is het natuurlijk ook mogelijk om zowel het plafond als de vloer te isoleren.

4. Wat zijn de voordelen van kelderisolatie?

Koude voeten zijn verleden tijd door een temperatuurstijging van 3°C
Geregulariseerd warmtecomfort in de woning
Snelle plaatsing (Minder dan 1 dag)
Besparing op de energiefactuur (vraag hier uit terugverdientijd aan)
Regulariseren van luchtvochtigheid waardoor vochtproblemen minder vaak optreden.
Mogelijkheid tot isolatiepremie.
Waarde van het huis verhoogt.
Positieve EPC.

5. Wenst u advies of een offerte voor kelderisolatie?

Wilt u graag de kost voor de isolatiewerken in uw kelder laten inschatten door een van onze specialisten? Vraag dan een gratis analyse bij u thuis of een vrijblijvende offerte. Neem hier contact op met AquaTec Vochtbestrijding. Wij komen snel tot bij u om de opties te bekijken en de nodige opmetingen te doen. Zo kunnen we u een passend voorstel opmaken.

6. Nog meer vragen over kelderisolatie

Kan isolatie ook in combinatie met kelderdichting?
Dat kan zeker. Veel klanten die kampen met vochtproblemen in hun kelder, vragen ons om na de vochtbestrijding met kelderdichting ook meteen de kelder te isoleren. Dat scheelt uiteraard ook in de kostprijs.
Hoeveel rendement heeft kelderisolatie?
Via de vloer gaat ongeveer 10% van de warmte in huis verloren. In een gemiddelde woning dalen de stookkosten tot 20% dankzij een geïsoleerde keldervloer of kruipruimte. Zeker wanneer u ook over vloerverwarming beschikt en alleen de vloer van de woonruimte heeft geïsoleerd. De onderliggende kelder isoleren brengt de warmte dan nog meer naar uw leefruimtes.

Kelderisolatie nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze adviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder