Kelderdichting: Kelder waterdicht en vochtvrij maken

Kelderdichting: Kelder waterdicht en vochtvrij maken

Kelderdichting: Kelder waterdicht en vochtvrij maken

1. Wat is kelderdichting?

Kelderdichting is de meest doeltreffende manier om uw kelder vocht- en watervrij te maken. Hiermee wordt al het vocht van buitenaf uit de kelder gehouden, wat maakt dat u geen last zult hebben van schimmelvlekken en vocht in uw vloer en muren.

Zowel uw keldermuren als uw keldervloer worden hier aangepakt en dit door middel van een waterdichte cementlaag. Uw voordeel? Uw kelder krijgt er meteen een frisse look bij. Cement is immers een propere en nette afwerking voor dergelijke ruimtes.

Onze boodschap? Maak voor eens en voor altijd komaf met die vervelende afbrokkelende stenen en afbladderende verf en ga voor een ruimte die u zorgeloos kunt gebruiken voor eender welk doeleinde.

2. Hoe gaan we precies aan de slag?

Heeft u gaten of barsten in uw keldervloer of kelderwanden? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met vochtproblemen. Tijdens de zomermaanden is de kans hierop minder, aangezien het waterniveau tijdens de wintermaanden veel hoger staat dan in de zomer. Bovendien stijgt de kans ook meteen in tijden van hevige regen en bij dooi van sneeuw.

De oorzaak van de vochtigheid in de kelder moet ter plaatse tot in de puntjes worden onderzocht. AquaTec komt daarom de oorzaak van te voren onderzoeken in uw kelder, zodat vanaf het begin kan worden gekozen voor de meest gepaste opnieuw oplossing om uw kelder waterdicht te maken.

kelder waterdicht maken
vochtige kelder

3. Waarmee dient precies rekening gehouden te worden?

Met een stabiele constructie en ondergrond van uw kelder. Is dit niet het geval, dan zal u snel weer te maken krijgen met die beruchte scheuren en barsten en beginnen uw vochtproblemen als vanouds. Echter liggen de meeste keldervloeren op volle grond, wat maakt dat ze niet stabiel zijn.
Opgelet: hierbij komt nog eens dat een gewone kelderdichting uw condensatieproblemen niet oplost, aangezien de koude en vochtige muren blijven bestaan.

4. Kelderdichting aan een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding

Er zijn diverse opties die wij kunnen toepassen, zoals kelderbekuiping en kelderdrainage. Dit is mede afhankelijkvan de functie van de kelderruimte.
Precies daarom komen onze specialisten ter plaatse en maken ze een diagnose van uw huidige probleemsituatie. Een oplossing op maat aan een aantrekkelijke prijs

5. Een kelder dichten kan op verschillende manieren.

De functie van uw kelder is hierbij van cruciaal belang, aangezien onze toe te passen methode hiervan zal afhangen.

Leeft u bijvoorbeeld in de kelder?
Gebruikt u hem als extra woonkamer of misschien als hobbykamer of speelkamer voor uw kinderen?
Of gebruikt u hem eenvoudigweg ter stockage van spullen die u elders in huis niet kwijt geraakt?

Voor iedere functie is er een oplossing en een aangepast budget. Eender hoe, onze specialisten zijn ervaren en zullen u voorzien van enkel en alleen de allerbeste oplossing voor uw kelder! Vraagt u bij ons een prijsofferte, dan bent u verzekerd van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding!

Natte of vochtige kelder laten aanpakken? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder