Groeiende mortel: doeltreffende oplossing tegen vocht in de muren

Vochtige muren zijn een lastig vochtprobleem om op te lossen. Met gedegen vochtbestrijding kunt u de problemen wel voor enige tijd verhelpen, maar op lange termijn hebben sommige muren het risico dat het vocht terugkeert.

Om toekomstig vocht te voorkomen of preventief te absorberen, hebben we bij Aquatec een bijzondere oplossing ontwikkeld in het labo: groeiende mortel.

1. Wat is groeiende mortel?

De groeiende mortel is in essentie hetzelfde als andere traditionele mortels: je kan het gebruiken als bouwmateriaal op muren, maar er zijn bijzondere vochtwerende eigenschappen aan toegevoegd. De groeiende mortel heeft een groot absorptievermogen. Vandaar komt de naam “groeiend”. Maar er zijn ook uitstekende eigenschappen om het opgenomen vocht te laten drogen, zonder dat andere delen van de muur hinder ondervinden.

2. Waarom is groeiende mortel zo sterk tegen vocht?

Die combinatie zorgt ervoor dat de mortel enerzijds vocht in de muur opzuigt, om het anderzijds ook stelselmatig uit te laten drogen. Zo voorkomt u voor een groot stuk dat het vocht doordringt via de stenen richting de binnenmuren met het pleisterwerk en behangpapier.

De mortel wordt na de behandeling van het vocht aangebracht als tussenlaag voor het stucwerk. Zo krijgt u een extra vochtwerende bescherming.

Op die manier kunt u muren die extra gevoelig zijn aan vocht beter beschermen. Heeft u muren waar steevast neerslag op valt? Of heeft u een muur die al last heeft gehad van optrekkend vocht? Muren net boven een ondergrondse kelder? Daarvoor kan deze mortel zeer geschikt zijn. Naast vocht is de mortel ook goed tegen de vorming van salpeter of muurzouten.

De mortel is goed voor het waterdicht maken van kelders en funderingsmuren maar ook voor de voorbereiding van douche- en badwanden, waterbassins en zelfs zwembaden. Het aanbrengen ervan is vergelijkbaar met pleisterwerk.

3. Hoe past Aquatec groeiende mortel toe bij vochtbestrijding?

In sommige gevallen heeft de muur zwaar te lijden gehad onder vochtproblemen zoals opstijgend vocht of doorslaand vocht. In. Dan is een combinatie mogelijk van muurinjectie en het aanbrengen van onze vochtwerende mortel.

4. Uw muur onder handen nemen met groeiende mortel?

Heeft uw muur vochtschade opgelopen en wilt u verdere vochtproblemen in de toekomst vermijden? Reken op de expertise van Aquatec om uw muur onder handen te nemen met onze speciale mortel. Informeer gerust naar de mogelijkheden.


» Uw muren beschermen tegen opstijgend vocht?Contacteer ons voor uw GRATIS vochtdiagnose op maat!

  Gratis infogids: Eerste hulp bij vocht in huis

  Last van vocht in huis?
  Onze vochtgids bevat 15 pagina's met tips en info hoe u zelf vochtproblemen kan herkennen.
  Naam*
  E-mail*

  Aquatec-vochtbestrijding is lid van volgende federaties

  • WTCB
  • Bouwunie
  • Confederatie Bouw