Ventilatie

Ventilatie tegen condens en schimmelvorming

1. Wat is het nut van ventilatie?

De lucht binnenin uw woonst is van levensbelang, zowel voor uzelf als voor de andere bewoners van uw huis. Kinderen en huisdieren hebben nood aan een gezonde lucht en wel voor de volgende redenen:

U ademt zuurstof in en ademt waterdamp en koolstofdioxide uit. Een tekort aan zuurstof zal zorgen voor muffe geuren, maar kan vermeden worden door een goede en regelmatige ventilatie. Bovendien heeft het ook een gunstige werking van uw verbrandingstoestellen en verlaagt het de mogelijkheid op CO-vergiftiging door die deze verbrandingstoestellen.

U produceert met uw gezin zo’n 10 tot 20 liter vocht. Hoe precies? Door te kokerellen, te wassen, te douchen enzoverder. Dankzij een goede ventilatie van de vervuilde lucht, daalt de mogelijkheid op allerlei geuren, allergieën en vermijdt u de vorming van schimmelsporen op uw muurwerken.

Komen er schadelijke stoffen vrij in uw woonst? Dan kan een goede ventilatie ervoor zorgen dat ze meteen naar buiten worden afgevoerd, zodat ze niet de kans blijven in huis rond te hangen.

2. Hoe moet u een woning ventileren?

Neen, eenvoudigweg uw vensters af en toe openzetten volstaat niet om uw woonst optimaal te ventileren. Uw woonst dient te worden voorzien van een professioneel ventilatiesysteem om een gecontroleerde en regelmatige ventilatie te garanderen. Bovendien zorgt u op deze manier voor een minimaal energieverlies!

Een goed functionerende ventilatie werkt volgens het volgende principe:

01.
De toevoer van verse lucht
02.
De luchtdoorstroming in de woning
03.
De afvoer van vervuilde lucht

Allereerst wordt er verse lucht aangevoerd via droge ruimtes: uw slaapkamer, uw living, uw woonkamer, uw bureau en ga zo maar verder. Via de tussenruimtes als de trappenhal en de verschillende gangen dient deze lucht door te stromen naar de vochtige ruimes: uw badkamer, uw keuken, uw wasruimte enzovoort. De vochtige lucht wordt tot slot afgevoerd naar buiten toe.

ventilatie plaatsing
airco en ventilatie

3. Wat zijn de mogelijke ventilatiesystemen voor woningen?

Er zijn vier soorten ventilatiesystemen. Enerzijds met natuurlijke aan- en afvoer van lucht en anderzijds met mechanische ventilatie.

01.
Ventilatiesysteem A:
Natuurlijke toevoer en afvoer van verse en vervuilde lucht
02.
Ventilatiesysteem B:
mechanische toevoer van verse lucht en natuurlijke afvoer van vervuilde lucht
03.
Ventilatiesysteem C:
natuurlijke toevoer van verse lucht en mechanische afvoer van vervuilde lucht
04.
Ventilatiesysteem D:
mechanische toevoer van verse lucht en mechanische afvoer van vervuilde lucht

4. AquaTec Vochtbestrijding, uw partner in ventilatie

AquaTec levert steevast vakkundig en precies werk, dat voldoet aan de strengste voorwaarden en normen. Wij plaatsen alle ventilatie die voldoet aan de Belgische normen, met focus op de mechanische systemen.

Wenst u een offerte voor ventilatie te plaatsen? Contacteer ons voor een gratis plaatsbezoek.

5. Vraag naar onze realisaties in ventilatiesystemen

Heeft u last van condensatie of schimmels in huis? Merkt u waterdruppels op koude oppervlakken zoals wanden of vensters? Heeft u schimmelvorming opgemerkt? Kijk dan snel voor een doeltreffende oplossing.

Last van condens of schimmels in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder