Condensatieproblemen in huis

Condensatieproblemen in huis

Condensatieproblemen in huis behandelen

1. Wat is condensatie precies?

Ga niet zo maar aan de slag wanneer u condensatieproblemen ondervindt. Bezint eer u begint is hier een aangeraden spreekwoord. Weet u bijvoorbeeld wat condens inhoudt? Condensatie is eigenlijk de overgang van waterdamp tot een vloeistof door middel van afkoeling, druk of een mix van beide.

In vele gebouwen en panden vormt condensatie één van de meest voorkomende vochtproblemen. Niet verwonderlijk, gezien het feit dat waterdamp echt over aanwezig is in onze omgevingslucht. Gaat deze over een vochtigheidsgraad van 45 procent? Dan komen de nefaste effecten naar boven in de vorm van een aftakeling van uw interieur én van uw gezondheid.

schimmel opstijgend vocht
schimmel in huis

2. Hoe ontstaat condensatie?

Zoals eerder vermeld, dient de luchtvochtigheidsgraad meer dan 45 procent te bedragen vooraleer condensatieproblemen op de proppen komen. De hoeveelheid waterdamp in onze omgeving wordt bepaald door vele factoren, waarvan de twee voornaamste huishoudelijke activiteiten (wassen, douchen, koken en ga zo maar verder) en de menselijke ademhaling zijn.

Anders gezegd ontstaat condensatie bij een temperatuurverschil en dan voornamelijk tijdens de winterperiode. Tijdens de winter komt de warmte van de namelijk in binnenmuren aanraking met de Het treedt vooral op tijdens de wintermaanden.

Tijdens deze maanden komt de warmte in aanraking met de temperaturen van buitenaf. Wat betekent dit? Wel, eenvoudig gezegd wil dit zeggen dat de waterdamp in onze omgeving transformeert in een vloeistof, met andere woorden in vocht. Kleine druppeltjes op uw muren, op het plafond en op allerlei andere plaatsen in uw woonst zijn het gevolg met de onaangename effecten als resultaat.

3. Condensatieproblemen laten behandelen door AquaTec

Wenst u voorgoed te worden verlost van uw condensatieproblemen in huis? Laat deze dan onder de loep nemen door het professionele oog van de experts van AquaTec. We komen het probleem ter plaatse bekijken, nemen hoogte van de reeds aangerichte schade en stellen u de meest geschikte oplossing voor om uw condensatieproblemen voorgoed te verhelpen.

AquaTec verzekert u een definitieve verwijdering van alle condensatie, zodat u voortaan geniet van een condensatievrij huis. Wij bij AquaTec zijn immers bezorgd om uw gezondheid en dankzij onze middelen en producten, kunnen we u opnieuw voorzien van een veilig en gezonde woning.

4. Vraag naar onze realisaties in condens- en schimmelbestrijding

Heeft u last van condensatie of schimmels in huis? Merkt u waterdruppels op koude oppervlakken zoals wanden of vensters? Heeft u schimmelvorming opgemerkt? Kijk dan snel voor een doeltreffende oplossing.

Last van condens of schimmels in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder