Saneerpleister

Saneerpleister

Saneerpleister als oplossing tegen vocht

1. Speciale pleister voor vochtige muren

In huis kunnen heel wat verschillende vochtproblemen ontstaan. Voor alles is er uiteraard een oplossing. Een van de methodes die wij geregeld toepassen is het gerbuik van een saneerpleister. Dat is een speciale laag pleister die je kan aanbrengen tegen muurzouten en vochtige muren en dat zowel voor binnenmuren als buitenmuren en zelfs in de kelder.

Een saneerpleister is gemaakt op basis van cement en trekt het vocht op de muur eruit om het vervolgens naar buiten te leiden. Het is een soort pleister met een zeer dampopen en ‘ademend’ karakter en zal bij het aanbrengen de vochtige plekken zeer snel laten uitdrogen.

schimmel opstijgend vocht
schimmel in huis

2. Wat zijn de troeven van saneerpleister?

Saneerpleister is eigenlijk een mortel voor renovatiewerken met sterke ademende en dus vochtwerende eigenschappen. Let op: verwar hem niet met onze groeiende mortel, die we voor andere situaties inzetten.

In tegenstelling tot wat we doen bij hydrofuges tegen doorslaand vocht, gaan we met saneerpleister direct bij de pleisterlaag ingrijpen. Je hebt de sierpleister of crepi, en daarvoor zit nog de laag saneerpleister.

Op die manier hebben we een procédé waarmee buitenmuren sneller kunnen uitdrogen na fikse neerslag. Daarnaast is het ook uitstekend tegen condensatieproblemen, want het is een dampopen materiaal, waardoor vocht dus ook sneller zal verdampen in plaats van zich vast te hechten op materialen.

3. Geschikt voor kelders en monumenten

Heeft u een beschermde gevel of een monument dat gerestaureerd dient te worden? Dan is saneerpleister een zeer geschikte oplossing om het bouwwerk in ere te herstellen en vochtvrij te maken. Neem dus zeker contact met ons op in het kader van deze werken.

Daarnaast wordt deze pleister ook veel in kelders toegepast als alternatief voor andere methodes van kelderdichting of kelderbekuiping.

 

4. Ecologisch en korte droogtijd

Deze methode is ecologischer dan gevelimpregnatie en muurinjectiemethodes. Saneerpleister wordt vaak gecombineerd met impregnatie, zodat de gevel alle nodige bescherming heeft en uitdroging direct voorkomen wordt.

Je hoeft ook niet meer te wachten tot het metselwerk opgedroogd is. Dankzij de saneerpleister kan je direct starten met afwerken.

5. Wat is belangrijk bij de plaatsing?

Het oppervlak waar de saneerpleister op moet aangebracht worden, zal eerst volledig droog moeten zijn. Het is dus belangrijk om het onderliggende vochtprobleem eerst aan te pakken vooraleer de saneerpleister het probleem volledig wegwerkt.

Doe je dit niet? Dan zullen er de kortste keren weer vochtproblemen ontstaan. Ook het ouder pleister- of schilderwerk moet eerst verwijderd worden, alvorens de saneerpleister kan worden aangebracht.

6. Saneerpleister plaatsen met AquaTec

Denkt u dat saneerpleister een doeltreffende oplossing kan zijn voor het vocht in uw muren? Contacteer dan zeker eens AquaTec. Onze expert komt graag bij u ter plaatse om de beste oplossing tegen vocht in huis te adviseren.

Leuk om weten is ook dat saneerpleister volgende interessante kenmerken heeft:

  • Ecologisch: saneerpleister is geen chemisch product, in tegenstelling tot impregneermiddelen en muurinjectiegels.
  • Het kan worden aangevuld met hydrofuge voor gevels die er zwaar aan toe zijn.
  • Brengt u het tijdens de gevelafwerking aan? Dan droogt het metselwerk ook sneller uit waardoor de rest van de gevelwerken sneller kan verlopen.
  • Het is een uitstekende afwering tegen vocht van buitenaf en een afdrijver van vocht dat zich reeds in de muren bevindt.

5. Vraag naar onze realisaties in condens- en schimmelbestrijding

Heeft u last van condensatie of schimmels in huis? Merkt u waterdruppels op koude oppervlakken zoals wanden of vensters? Heeft u schimmelvorming opgemerkt? Kijk dan snel voor een doeltreffende oplossing.

Last van condens of schimmels in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder