Schimmelvorming in huis

Schimmelvorming in huis

Wat te doen tegen schimmelvorming in huis?

Heeft u last van schimmelvorming in huis? Dan is het belangrijk om de oorzaak hiervan te achterhalen en het probleem zo snel mogelijk op te lossen om erger te voorkomen.

Schimmels zijn namelijk erg schadelijk voor de gezondheid. Schimmelvorming in huis bestrijden en voorkomen is dan ook zeer belangrijk. Meer weten? Lees dan snel verder.

1. Het effect op de gezondheid van schimmelvorming in huis

Wanneer u last heeft van schimmelvorming in huis kan dit grote gevolgen hebben voor uw gezondheid. Sommige schimmels zijn minder schadelijk dan anderen.

De welbekende zwarte schimmel is bijvoorbeeld erg schadelijk voor de longen. Met name kinderen en personen die een verzwakt immuunsysteem hebben, bijvoorbeeld doordat ze leiden aan astma of een allergie, kunnen door schimmelvorming in huis ziek worden.

Schimmels zorgen namelijk voor klachten aan de luchtwegen zoals astma, een droge keel of neusirritatie, maar ook voor bijvoorbeeld hoofdpijn en misselijkheid. In sommige gevallen kan schimmelvorming in huis zelfs leiden tot braken en moeheid.

Het is dan ook belangrijk om schimmelvorming in huis zo snel mogelijk te bestrijden.

schimmel opstijgend vocht
schimmel in huis

2. Bestrijdingstechnieken bij schimmelvorming in huis

Schimmels nestelen zich vaak in vochtige woningen. Het betreft hierbij voornamelijk oude panden. Een eerste maatregel die u dan ook zelf kunt treffen om schimmelvorming in huis te voorkomen is uw woning goed te ventileren. Dit kan bijvoorbeeld door een raampje open te zetten.

Blijkt een raam openzetten niet voldoende resultaat te geven, dan kunt u overwegen om een afzuiginstallatie te laten installeren. Het is in ieder geval raadzaam om vocht zoveel mogelijk uit uw huis te weren.

 Om schimmelvorming in huis te bestrijden, dient u de achterliggende oorzaak van de schimmelvorming te achterhalen. Indien het materiaal namelijk is aangetast, is het belangrijk om niet alleen de schimmel te verwijderen, maar ook het onderliggende materiaal te vervangen.

Dit om terugkomst van schimmel te voorkomen. Materialen als behanglijm en muurverf op basis van water zijn zeer ontvankelijk voor schimmels. Dit geldt tevens voor isolatiematerialen zoals steenwol.

Daarnaast kan het raadzaam zijn om een waterafstotende laag op het aangetaste oppervlakte aan te brengen, zodat schimmelvorming in huis geen kans meer krijgt. Hiervoor zijn verschillende middelen beschikbaar, zoals een vochtwerende injectiegel.

3. Schimmelvorming in huis bestrijden met AquaTec

Wilt u schimmelvorming in huis bestrijden? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een deskundige op het gebied van schimmelbestrijding. Dit om er voor te zorgen dat de schimmelvorming in huis volledig verwijderd wordt en om ervoor te zorgen dat schimmels in de toekomst geen kans meer krijgen.

Heeft u last van schimmelvorming en vocht, dan kunt u terecht bij Aquatec vochtbestrijding. Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van schimmelvorming in huis. Meer weten? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

4. Vraag naar onze realisaties in condens- en schimmelbestrijding

Heeft u last van condensatie of schimmels in huis? Merkt u waterdruppels op koude oppervlakken zoals wanden of vensters? Heeft u schimmelvorming opgemerkt? Kijk dan snel voor een doeltreffende oplossing.

Last van condens of schimmels in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder