Schimmelvorming Genk

Schimmelvorming Genk

Schimmelvorming in Genk? Uw lokale vochtbestrijder tegen schimmels

Heeft uw woning last van schimmelvorming? Vocht en schimmelvorming is een veelvoorkomend probleem in (oude) huizen. Wanneer dit gebeurt is juist handelen belangrijk. Daarnaast is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Het is een vervelend probleem en het brengt verschillende risico’s met zich mee. Verschillen in temperatuur veroorzaken deze schimmelvorming. Een bekende specialist voor het bestrijden van schimmelvorming in Genk is AquaTec.

Waarom optreden bij schimmelvorming?

Schimmelvorming kan leiden tot gezondheidsklachten en risico’s. Er zijn verschillende soorten schimmels. De één is minder schadelijk dat de ander. Personen met een zwakker immuunsysteem (ouderen, zwangere vrouwen en baby’s) kunnen hier gevoelig voor zijn. Het kan leiden tot huisirritaties maar ook tot klachten aan de luchtwegen. Andere gevolgen kunnen uiteindelijk ongedierte en aantasting van de constructie van uw huis zijn. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw huis schimmelvrij blijft of ingrijpt wanneer het nodig is.

Hoe ontstaat schimmelvorming?

Veel mensen in Genk hebben last van schimmelvorming. Schimmel ontstaat door een hoge luchtvochtigheid. Een huis waar geen vochtproblemen zijn, heeft een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. In huizen waar er wel problemen zijn, ligt dit percentage hoger. Hoe komt dit vocht in uw huis? Wanneer de lucht verzadigd wordt met waterdamp, dan slaat deze neer: condensatie. Wanneer deze in koude lucht terecht komt, zullen en druppels ontstaan. Schimmel begint door een combinatie van een huis verwarmen, vocht en (te) weinig ventilatie. Met name oude huizen hebben vaak weinig of geen isolerende voorzieningen. Hierdoor zijn deze huizen vaak extra kwetsbaar voor schimmelvorming.

Wat kunt u doen tegen schimmel?

Er zijn verschillende handelingen die u kunt verrichten om te voorkomen dat er schimmelvorming in uw huis komt. Ventileren is het codewoord. Zorg ervoor dat u regelmatig uw huis ventileert. Het is belangrijk dat u vooral de ruimtes ventileert die kwetsbaar zijn: de badkamer en kelder bijvoorbeeld. Wanneer het ventileren niet het gewenste resultaat geeft, kunt u een deskundige inschakelen. AquaTec is u graag van dienst.

Het bestrijden van schimmelvorming in Genk

Aquatec is een expert op het gebied van schimmelbestrijding en schimmelvorming in Genk. Wanneer onze experts bij u langskomen, zullen ze eerst een analyse maken van de oorzaak van de schimmel. Het is belangrijk dat alle schimmel wordt verwijderd, maar ook de onderliggende materialen. Eén van de oplossingen is het aanbrengen van een waterstotende laag. Hierdoor hebben nieuwe schimmels geen kans. Er wordt gebruik gemaakt van uitsluitend milieuvriendelijke middelen.

Vandaag advies

Heeft u last van schimmelvorming in Genk? Of wilt u advies op het gebied van vocht en schimmelvorming? Neem dan contact op met Aquatec. We nemen de tijd om naar uw situatie te kijken. Samen met de u gaan we op zoek naar een geschikte oplossing voor de schimmelvorming in Genk. We staan ze bekend om de aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. AquaTec geeft u graag advies en helpt bij zoeken naar een oplossing bij uw vochtproblemen. Meer weten over het bestrijden van schimmelvorming in Genk?

Schimmelbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder