Vochtige muren in kelder

Vochtige muren in kelder

Vochtige muren in de kelder

Heeft je kelder last van vochtige muren? Dan is het belangrijk om die vochtige muren snel te behandelen. Vochtproblemen zijn namelijk nefast voor je woning en je gezondheid. Gelukkig zijn vochtige muren in de kelder makkelijk op te lossen.

Eerst moet het vochtprobleem opgespoord worden. Elk soort vochtprobleem vraagt namelijk om een andere oplossing. Aquatec Vochtbestrijding helpt je doorheen het hele proces, van diagnose tot behandeling.

Vochtproblemen moeten aangepakt worden

Geen plek in huis zo gevoelig aan vochtproblemen als de kelder. En dat hoeft natuurlijk niet te verrassen. De kelder wordt omgeven door vochtige grond en er lopen heel wat leidingen door de kelder heen. Het is echter niet omdat vochtige muren in de kelder vaak voorkomen dat ze niet snel aangepakt moeten worden. Meer zelfs, vochtige muren in de kelder kunnen voor flink wat schade zorgen.

Wanneer er veel vocht in de binnenmuur zit, kan dat structurele schade aan de kelder aanbrengen. De muren verliezen een aanzienlijk deel van hun stabiliteit en dat kan natuurlijk grote gevolgen hebben. Daarnaast zijn vochtige muren ook niet goed voor je gezondheid.

Vochtige muren vormen namelijk een broeihaard voor allerhande schimmels. Die schimmels laten op hun beurt sporen los die de luchtwegen kunnen irriteren. In het slechtste geval kunnen er zelfs zwammen ontstaan.

Wordt je kelder verwarmd? Dan zullen de vochtige keldermuren ook een invloed hebben op je energierekening. Vochtige lucht is immers veel moeilijker op te warmen waardoor de verwarmingsketel overuren moet draaien. En dat merk je aan je portemonnee.

Redenen genoeg dus om de vochtproblemen in je kelder aan te pakken!

Elk vochtprobleem vraagt om een andere oplossing

Als je last hebt van vochtige muren in de kelder, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Het is ontzettend belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen. Elk soort vochtprobleem moet namelijk op een andere manier aangepakt worden. Alleen zo kan je het vocht echt verdrijven uit je kelder.

Bij Aquatec Vochtbestrijding bieden we daarom een gratis vochtdiagnose aan. Onze experts komen dan langs om de vochtige muren te inspecteren en te achterhalen waar het probleem precies ligt.

Alleen door een vochtprobleem bij de wortel aan te pakken en een adequate behandelmethode te gebruiken, kan je vocht een halt toeroepen.

Wat is de oorzaak van vochtige keldermuren?

Vochtige muren in de kelder kunnen heel wat verschillende oorzaken hebben. De kelder bevindt zich onder de grond en wordt omgeven door vochtige aarde. Bovendien lopen er ook veel leidingen door de kelder en wordt er nauwelijks geventileerd. Allemaal ingrediënten die tot vochtproblemen kunnen leiden.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is het typische probleem in kelders. De ondergrond is dan zo vochtig dat de binnenmuren het water beginnen op te nemen. Het vocht stijgt dan langzaam op doorheen de woning. Dit soort vochtprobleem vraagt om een grondige oplossing.

Gebroken leidingen

Had je kelder nooit last van vocht en merk je plots een grote vochtplek of zelfs waterplassen in je kelder, dan is er waarschijnlijk een leiding gebroken. Het spreekt voor zich dat eerst de leiding zo snel mogelijk hersteld moet worden alvorens de water- en vochtschade aangepakt kan worden.

Condens

Kelders bevinden zich onder de grond en zijn meestal niet uitgerust met een raam. De lucht blijft er hangen, wordt vochtig en kan neerslaan op de muren en het plafond van de kelder. Zo ontstaan er lokale vochtplekken die schimmels met zich mee kunnen brengen. Die problemen kan je voorkomen door te ventileren.

Hoe kunnen vochtige muren in de kelder opgelost worden?

Of het nu gaat om condensatievocht, grondvocht, doorslaand vocht of een ander soort vocht: de experts bij Aquatec Vochtbestrijding kunnen je snel en vakkundig helpen. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons dynamisch team van vochtexperts kunnen we dagelijks huishoudens met hun vochtproblemen helpen.

Er zijn tal van manieren om vochtproblemen op te lossen. Welke behandeling we toepassen, hangt af van het vochtprobleem. Daarvoor moeten we eerst bij je langskomen.

En omdat we achter ons vakmanschap staan, bieden we een garantie op al onze behandelingen. Zo kan je in alle rust genieten van droge muren in je kelder en weet je zeker dat je woning ook echt droog blijft.

Wist je trouwens dat u ook kan genieten van verschillende premies voor vochtbestrijding? We vertellen je er alles over tijdens onze gratis vochtdiagnose.

Aquatec maakt een einde aan vochtige muren in de kelder

Heeft je kelder te kampen met vochtproblemen? Dan moet je die in elk geval aanpakken. Zo bescherm je je gezondheid en garandeer je de stabiliteit van je woning. Bij Aquatec helpen we je om de vochtige muren in de kelder aan te pakken.

Onze experten komen graag bij je langs voor een vochtanalyse en stellen je alle mogelijke oplossingen voor. Gedaan met die vochtproblemen! Contacteer ons nu vrijblijvend of maak een afspraak.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder