Schimmelbestrijding kruipkelder

Schimmelbestrijding kruipkelder

Schimmelbestrijding kruipkelder

Heeft u last van schimmel en / of condensatie in uw kruipkelder? Condensvocht leidt tot schimmel dat een onaangename geur afgeeft. Bovendien trekt schimmel op zijn beurt weer ongedierte aan. Schimmel en vocht verspreiden snel naar andere plaatsen in uw woning, waardoor niet alleen de waarde van uw huis wordt aangetast, maar u tevens voor gezondheidsrisico’s komt te staan. Laat schimmel en vochtplekken dus niet te lang zitten. Bij Aquatec vochtbestrijding bent u voor schimmelbestrijding in kruipkelders aan het juiste adres.

Condensatie: een voedingsbodem voor schimmels

Condensatie is één van de meest voorkomende vochtproblemen en kan tot schimmel in uw kruipkelder leiden. Condensatievocht komt vaak voor in afgesloten ruimtes waar regelmatig temperatuurschommelingen plaatsvinden en slecht geventileerd wordt. U kunt condensatievocht herkennen aan beslagen ramen en vochtige wanden. Wanneer condensatievocht voor langere tijd in uw woning hangt, kan er op den duur schimmelvorming in de kruipkelder ontstaan.

Schimmels onstaan vaak op donkere en vochtige plaatsen met weinig ventilatie. Schimmels kunnen daarom ook onstaan wanneer u last heeft van optrekkend vocht of doorslaand vocht. Optrekkend vocht ontstaat vaak in kruipkelders en laaggelegen ruimtes waar het grondwaterpeil te hoog is. Hierdoor raken delen van de grond en / of de muren vochtig. Doorslaand vocht kan ontstaan door openingen zoals scheuren in de muren, waardoor het vocht van buiten naar binnen dringt. In beide gevallen kan schimmelvorming in de kruipkelder ontstaan. Heeft u hier last van? Maak dan gebruik van schimmelbestrijding in kruipkelders.

Schimmelbestrijding op hout

Heeft u hout in uw woning? Dan kunt u met twee soorten schimmel te maken krijgen, namelijk kruipkelderzwam en huiszwam. kruipkelderzwam tast zowel loofhout als naaldhout van binnenuit aan. Vaak is aan de buitenkant van het hout niet te zien dat er sprake is van kruipkelderzwam. In vochtige, donkere ruimtes die slecht geventileerd zijn kan kruipkelderzwam echter snel groeien. Huiszwam vertoont dezelfde kenmerken als met kruipkelderzwam. Echter, u kunt dit type schimmel herkennen doordat het hout ook aan de buitenkant wordt aangetast. Het hout wordt hierdoor week en broos. Huiszwam is schadelijk voor de gezondheid. Heeft u last van kruipkelderzwam of huiszwam? Neem dan contact met Aquatec vochtbestrijding op voor schimmelbestrijding in uw kruipkelder. Schimmelbestrijding op houten oppervlakten is namelijk gespecialiseerd werk dat een grondige analyse vraagt. Wij helpen u hier graag bij.

Schimmelbestrijding in kruipkelder

Aquatec vochtbestrijding is expert op het gebied van schimmelbestrijding in kruipkelders. U kunt bij ons terecht voor zowel het voorkomen als het bestrijden van schimmel-en vochtplekken. Wij maken van te voren een analyse van de situatie, waarna wij uw woning volledig schimmelvrij maken, voor nu en in de toekomst. Daarbij wordt niet alleen het probleem, maar ook de oorzaak van het probleem verholpen. Wij werken uitsluitend met milieuvriendelijke producten. Meer weten over schimmelbestrijding in kruipkelders? Neem dan contact met ons op.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.
EigenaarHuurder