Vochtige gevels & natte muren Hasselt – Hydrofuge

Vochtige gevels & natte muren Hasselt – Hydrofuge

Vochtige gevels & natte muren Hasselt – Hydrofuge

Bent u op zoek naar een goede gevelbescherming in Hasselt? Dan is toepassing van hydrofuge wellicht een uitkomst. Hydrofuge maakt uw gevel waterdicht en voorkomt zo dat er water en vocht van buiten in uw woning doordringt. Wij zijn gespecialiseerd in gevelbescherming in Hasselt.

Vochtige en natte muren en gevels

In ons koude kikkerlandje hebben we regelmatig te maken met barre weersomstandigheden. Door het natte klimaat dat hier heerst, wordt uw woning constant blootgesteld aan water en vocht. In de loop van de tijd raken uw buitenmuren hierdoor poreus. Vooral bij oudere huizen slaat de aftakeling van uw gevel snel toe. Doorslaand vocht, vocht dat van buiten uw woning binnendringt, veroorzaakt onder andere groene en zwarte schimmel aan de binnenkant van uw woning, algvorming op uw gevel en poreuze muren. Hierdoor ontstaat een muffe lucht. Daarnaast kunnen er gezondheidsklachten en ademhalingsproblemen optreden door het doorslaand vocht. Heeft u hier last van? Dan is gevelbescherming in Hasselt beslist geen overbodige luxe. Gelukkig is hier een snelle en relatief goedkope oplossing voor, namelijk hydrofuge. Meer weten? Lees dan snel verder.

Gevelbescherming in Hasselt: kies voor hydrofuge

Hydrofuge houdt in dat er een kleurloze, waterafstotende stof in uw gevel gespoten wordt. Deze stof dringt door tot in de diepste lagen van uw muren. Hier vormt het een poly-siloxaan. Dit zorgt ervoor dat de gehele gevel waterafstotend wordt. Dit wordt ook wel eens een pareleffect genoemd. De water- en vochtdruppeltjes glijden namelijk aan de buitenkant van de gevel naar beneden toe in plaats van dat zij doordringen in de muur. U ziet echter aan de buitenkant van uw gevel geen verschil. Het duurzame effect blijft tot wel 10 jaar bestaan.

Hydrofuge kan op elk type muur worden toegepast. De kleurloze stof dringt daarbij diep tot in het binnenste van de muur, maar tast de ondergrond niet aan. Bij hydrofuge kan er geen water of vocht van buiten naar binnen komen. Echter, vocht van binnen kan nog wel door de muren naar buiten ontsnappen. Er wordt ook wel gezegd dat de muur kan ademen. Hydrofuge is dan ook geen compleet waterdichte oplossing. Deze techniek zal echter wel veel verschil maken wanneer u last heeft van doorslaand vocht. Ook is deze methode goedkoper dan het verven van de gevel. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze methode toe te passen op uw gevel. Zo zorgt hydrofuge voor bescherming tegen UV- straling alsmede tegen schadelijke schimmels en algen.

Gevelbescherming in Hasselt

Aquatec is expert op het gebied van gevelbescherming in Hasselt. U kunt bij ons terecht voor zowel het voorkomen als het bestrijden van vocht en water in uw woning. Voor uw gevel passen wij hydrofuge toe om deze zo permanent te beschermen tegen water van buitenaf. Wij werken uitsluitend met milieuvriendelijke producten. Meer weten over gevelbescherming in Hasselt? Neem dan contact met ons op.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder