Gevelreiniging en luchtgommen

Gevelreiniging en luchtgommen

Doeltreffende gevelreiniging met unieke methodes

Zijn uw buitenmuren aan een gevelreiniging toe? Dat mag natuurlijk niet verbazen, om de zoveel jaar moet iedereen dat wel eens laten doen. De gevel en het dak van de woning hebben natuurlijk het meeste te verduren onder de weersomstandigheden en het milieu.

Van onkruid tot algen en van mos tot roet en stof: onze unieke methodes gevelreiniging zijn zeer doeltreffend. We laten het graag aan u zien.

1. Stoomreiniging in combinatie met hoge druk: uniek in België

Met stip op één in onze methodes voor gevelreiniging is het reinigen met stoom in combinatie met hoge druk. Klinkt niet speciaal? Dat is het wel.

Bij traditionele gevelreiniging wordt er ofwel met stoom op lage druk gewerkt, ofwel met water (en straalmiddel) op hoge druk. Wij combineren beide troeven via een hogedruktrailer die enerzijds kokend water op een temperatuur van 150 graden Celsius krijgt en anderzijds kan reinigen met een druk van 250 bar.

Het voordeel? De gevel loopt geen beschadiging op, maar heel wat soorten vervuiling worden wel zeer efficiënt verwijderd: onkruid, graffiti, verf, roet… het is allemaal weg. Dat zijn de troeven van de geregistreerde methodieken van SteamPLUS® en WeedPLUS®.

SteamPLUS-2.0-logo-cropped-400x67
WeedPLUS-logo1

2. Hoe verloopt een gevelreiniging door AquaTec Vochtbestrijding?

Gratis analyse van de toestand van uw gevel
Offerte op maat met het juiste procédé om uw gevel te reinigen
Zorgvuldige uitvoering van de werken met oog voor detail
Veiligheid voor uw gevel én voor onze medewerkers is van cruciaal belang

3. Meer methodes voor gevelreiniging

Naast de eerder vermelde stoomreiniging met hoge druk van SteamPLUS® en WeedPLUS® zijn er nog een aantal reinigingstechnieken mogelijk voor uw gevel. We lijsten er hier een aantal op.

3.1 Klassieke hogedrukreiniging

Dit is de hogedrukreiniging met water in plaats van stoom waar een reinigingsmiddel aan wordt toegevoegd. Eigenlijk de meest klassieke methode om gevels letterlijk af te spuiten.

Hogedrukreiniging is handig bij ietwat hardnekkiger vuil waar zachtere methodes soms niet voor volstaan. Het is geschikt voor lichte verontreiniging zoals voegsel, vogeluitwerpselen, aarde, stof en dergelijke meer.

3.2 Zandstralen

Zandstralen is een iets agressievere reinigingsmethode waarbij er granulaten zijn toegevoegd aan het reinigingsmiddel. Soms wordt zandstralen zelfs zonder toevoeging van water gedaan en blaas je dus letterlijk “zand” met hoge druk tegen de gevel aan.

Die granulaten zijn net het punt. Die kunnen beschadigingen aan de gevel veroorzaken. Daarom passen we deze methode vooral toe bij zeer vuile gevels die achteraf toch sowieso nog ingrijpend gerenoveerd worden. Ook als voorbereiding op hydrofuge wordt er vaak gezandstraald.

3.3 Luchtgommen

Luchtgommen of nevelstralen is een minder agressieve variant van zandstralen. Deze techniek wordt vaak toegepast bij gevels in zachtere materialen waarvoor zandstralen te hardhandig is. 

Bij nevelstralen wordt het reinigingsmiddel met rotaties gestraald op de gevel op een lagere druk. Op die manier slaan de korrels van het middel minder hard tegen de gevel.

Het grootste voordeel is dan dat beschadigingen tijdens het reinigen eigenlijk grotendeels worden uitgesloten.

Luchtgommen is bovendien ook erg milieuvriendelijk, er worden geen chemische middelen voor gebruikt.

 

4. Aquatec Vochtbestrijding reinigt uw gevel

Is uw gevel aan een grondige reinigingsbeurt toe? Neem dan zo snel als mogelijk contact op met Aquatec Vochtbestrijding. Wij komen bij je langs voor een gratis en vrijblijvende analyse van de gevel en helpen je met een doeltreffende reinigingsmethode.

Uw gevel laten reinigen? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder