Vocht in huis Leuven

Vocht in huis Leuven

Vocht in huis Leuven

Niemand zit te wachten op vocht in huis in Leuven. Niet alleen omdat vochtplekken op de muren allesbehalve mooi zijn, maar ook omdat vocht in huis ernstigere gevolgen kan hebben. Zowel de stabiliteit van het bouwmateriaal als je eigen gezondheid staan op het spel. Heb je last van vocht in Leuven? Wacht dan niet langer en schakel professionele hulp in!

Wat zijn de gevolgen van vocht in huis Leuven?

Vocht is veel meer dan lelijke vlekken op de muren. De gevolgen van vocht in huis in Leuven gaan veel verder.

  • Ten eerste zijn vochtige muren helemaal niet goed voor de structuur van je woning. De bakstenen raken verzadigd met vocht waardoor ze minder stevig zijn en niet langer goed isoleren. Dat vermijd je natuurlijk liever. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor je maandelijkse energiefactuur. Vocht in huis zorgt dus voor een onprettig leefklimaat.
  • Daarnaast is vocht in huis nefast voor het interieur. Je meubelen kunnen zichtbaar lijden onder vocht, houtwerk zal gaan rotten, bepleistering en schilderwerk zullen langzaamaan afbrokkelen, plinten kunnen loskomen en er hangt een muffe geur in huis. Het is daarom belangrijk dat je vochtproblemen tijdig ontdekt en snel een professional inschakelt om de schade te beperken.
  • Ten laatste heeft vocht ook een negatief effect op de luchtkwaliteit van je woning. Een te vochtige lucht kan leiden tot allergieën, astma en rinitis. Bovendien gaat vocht heel vaak gepaard met schimmels. Die planten zich voort met giftige sporen die gezondheidsklachten met zich meebrengen. Je ondervindt last van je luchtwegen en kan ook hoofdpijn en keelpijn krijgen.

muurbescherming tegen vocht

Hoe kan je vocht in huis herkennen?

Een vochtprobleem in huis is niet altijd snel en eenvoudig te herkennen. De meest herkenbare kenmerken zijn loslatend behang of stucwerk, vochtplekken en schimmelplekken op de muur. Maar er zijn ook minder duidelijke signalen van een vochtprobleem in huis. Denk aan een muffe en bedompte geur, een hoger energieverbruik dan gewoonlijk en condens op ramen, spiegels en plafonds. Ook wanneer de was in huis minder snel droogt dan voorheen, kan dat een vochtprobleem aanduiden.

condens-schimmel-in-huis

Wat zijn de oorzaken van vocht in huis Leuven?

Vochtproblemen kunnen drie oorzaken hebben. Het vaakst voorkomend is opstijgend vocht. De waterkering die zich onder de woning bevindt, werkt dan niet meer zoals het zou moeten (of is er simpelweg niet). Daardoor komt vocht uit de bodem in contact met de bouwmaterialen van je woning. Langzaam maar zeker dringt water zich zo een weg naar boven in je bakstenen, tot je uiteindelijk vochtplekken op de muren ziet verschijnen.

Eveneens een vaak voorkomende oorzaak van vocht in Leuven is condens. Wanneer je een warme douche neemt of een warme maaltijd bereidt in de keuken (of gewoon ademt in de slaapkamer), creëer je extra waterdamp in huis. Wanneer dat vocht niet kan ontsnappen door ventilatie, blijft het in de lucht hangen tot het uiteindelijk neerslaat op koude oppervlaktes. Zo ontstaan druppeltjes op spiegels en ramen, maar ook op muren en plafonds. Die lokale vochtplekken zijn bovendien de ideale broeihaard voor schimmels.

Daarnaast is er ook nog zoiets als doorslaand vocht. Wanneer de gevel van je woning in Leuven betere tijden heeft gekend, kan er mogelijk regenwater binnendringen via spleetjes in de bakstenen en het voegwerk. Ook op die manier kunnen zich vochtplekken binnenshuis vormen.

Hoe kan je vocht bestrijden in Leuven?

Wanneer je je woning vochtvrij wil krijgen, schakel je beter een specialist in vochtbestrijding in. Hoe je vocht in Leuven bestrijdt, hangt namelijk af van de oorzaak en de omvang van het vochtprobleem. Condens zal je niet bestrijden met een muurinjectie en hydrofuges zullen niet helpen bij opstijgend vocht. De specialisten van Aquatec kunnen de oorzaak van het vochtprobleem lokaliseren en zo een op maat gemaakte oplossing vinden.

Hoe voorkom je een vochtprobleem in Leuven?

Na de behandeling van onze experts zal het vochtprobleem voor eens en voor altijd uit je woning verdreven zijn. Maar het blijft belangrijk om nieuwe vochtproblemen te voorkomen. Opstijgend vocht ben je voor door ervoor te zorgen dat de waterkering van je woning bij renovaties aangepakt wordt.

Condens voorkomen vraagt minder ingrijpende maatregelen. Ventileer en verlucht alle ruimtes in je woning goed, vooral wanneer er veel mensen in huis zijn of zijn geweest. Breng ook extra isolatie aan. Dat verlaagt niet alleen je energiefactuur, maar voorkomt ook condensatie. Maak de badkamer na het douchen droog met een trekker of doek en zet tijdens het koken de afzuigkap aan.

Aquatec bestrijdt vocht in Leuven

Heb je vocht opgemerkt in je woning in Leuven? Dan pak je dat vocht beter vandaag dan morgen aan. Vocht is allesbehalve onschuldig en hoe langer je wacht met vochtbestrijding in Leuven, hoe ingrijpender en duurder de behandeling zal zijn.

De vochtexperts van Aquatec komen graag bij je langs om het vochtprobleem te lokaliseren en de oorzaak te achterhalen. Pas dan kunnen we een gepaste behandeling opstarten die het vocht in Leuven voor eens en voor altijd weghoudt. Contacteer ons voor een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose.

» Vochtproblemen? Last van vocht in huis?Contacteer ons, we geven vrijblijvend advies

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder