Vochtige muren in slaapkamer

Vochtige muren in slaapkamer

Vochtige muren in de slaapkamer

Vochtige muren: de nachtmerrie van elke huiseigenaar. De paniek die vochtproblemen met zich meebrengen, is echter vaak voor niets nodig. De meeste vochtproblemen zijn namelijk uitstekend op te lossen. Bij vochtproblemen denk je misschien vooral aan vochtige ruimtes zoals de kelder en de badkamer, maar ook in de slaapkamer kunnen vochtplekken verschijnen.

In dit artikel vertellen we je hoe vochtige muren in de slaapkamer ontstaan, hoe we ze bij Aquatec kunnen aanpakken en hoe je vochtproblemen in de toekomst kan vermijden.

Hoe ontstaat vocht in de slaapkamer?

Merk je een vochtplek op in de slaapkamer? Dan zijn er verschillende mogelijke oorzaken. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Opstijgend vocht

Het ergste vochtprobleem is opstijgend vocht. De waterafstotende laag onder je woning werkt dan niet meer naar behoren waardoor vocht uit de ondergrond via de muren in je woning kan opstijgen. Je merkt dit soort vochtproblemen op aan de vloer en onderaan de muren. Er is een grondige aanpak nodig om die vochtige slaapkamermuren terug droog te krijgen.

Doorslaand vocht

Anderzijds kan vocht ook binnendringen via de buitengevel of het raam. Zie je de vochtplekken bovenaan de slaapkamermuur, dan bevindt er zich waarschijnlijk een scheurtje in de gevel. Merk je een donkere plek op rondom het raam, dan zit het raam niet goed verankerd in de muur en kan er via kiertjes vocht binnensijpelen.

Condens

Word je wakker met condens op het raam van de slaapkamer? Dan wordt de slaapkamer onvoldoende geventileerd. De vochtige lucht die je uitademt blijft dan hangen in de ruimte en slaat neer op de muren en het plafond. Die kleine druppeltjes kunnen vochtplekken op de muren van de slaapkamer veroorzaken die dan weer de ideale broeihaard voor schimmels vormen.

Wat zijn de behandelingen voor vocht in de slaapkamer?

Je kan de vochtige muren in de slaapkamer pas verhelpen wanneer je zeker bent wat de oorzaak van het vochtprobleem is. Onze experts komen graag langs voor een gratis vochtdiagnose. Bovendien bieden we een garantie op onze behandelingen. Zo kan je op beide oren slapen in een vochtvrije slaapkamer.

Een grondige analyse van het vochtprobleem is noodzakelijk om de vochtige muren goed aan te pakken. Elk soort vochtprobleem vraagt namelijk om een andere oplossing.

Heeft je slaapkamermuur te kampen met een lokaal vochtprobleem door insijpelend vocht, dan volstaat een muurinjectie en/of een gevelimpregnatie vaak. De scheur in de gevel moet dan aangepakt worden en de binnenmuur wordt geïnjecteerd met een vochtwerend middel waardoor de muur kan uitdrogen. In het slechtste geval, wanneer je slaapkamermuren te maken krijgen met opstijgend vocht, moet de muur onderkapt worden. Er wordt dan een nieuwe waterafstotende laag onder de muur aangebracht.

Ventilatie: de sleutel tot een gezonde leefomgeving

Wanneer de vochtige muren in de slaapkamer te wijten zijn aan een condensprobleem, vormt ventilatie een belangrijk deel van de oplossing. Een goed ventilatiesysteem is bovendien altijd een goed idee om vochtige muren te vermijden in de toekomst.

Je kan de slaapkamer tijdelijk verluchten door af en toe het raam open te zetten, maar zo zal je de condensvorming ’s nachts niet oplossen. Daarvoor moet de lucht dag en nacht ververst worden. Je kan het raam op een kiertje laten staan, maar dat is natuurlijk niet aangenaam in de winter. Een mechanisch ventilatiesysteem is dan de oplossing. De lucht in de slaapkamer wordt dankzij een ventilatiesysteem continu ververst. Zo geef je vochtproblemen geen kans en verbeter je de luchtkwaliteit aanzienlijk zonder kou te hoeven lijden.

Waarom moeten vochtproblemen zo nodig aangepakt worden?

Vochtproblemen pak je beter vandaag dan morgen aan. Hoe langer je ermee wacht, hoe erger het probleem wordt. De vochtige muren in je slaapkamer zullen nu eenmaal niet vanzelf opdrogen.

Vochtige muren vormen de ideale broeihaard voor schimmels en zwammen. Die schimmels produceren sporen die de luchtwegen kunnen aantasten. Vochtige muren creëren dus een ongezonde leefomgeving en het is helemaal niet gezond om een hele nacht lang die vervuilde lucht in te ademen.

Daarnaast vormen vochtplekken ook een gevaar voor je woning. Vochtige muren zijn minder stabiel en kunnen na verloop van tijd gevaarlijke situaties veroorzaken. Redenen genoeg dus om de vochtige muren in je slaapkamer aan te pakken.

Aquatec verhelpt vochtige muren in de slaapkamer

Heeft je slaapkamer last van vochtige muren? Dan moet je die snel aanpakken. Bij Aquatec helpen we je graag om uit te zoeken waaraan het vochtprobleem precies te wijten is. Dankzij onze grondige vochtanalyse kunnen we een efficiënte behandeling aanbieden. Zo zijn die vochtproblemen in de slaapkamer snel van de baan. Contacteer ons nu vrijblijvend of maak een afspraak.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder