Hydrofuge in Gent

Hydrofuge in Gent

Hydrofuge in Gent

Met een hydrofuge wordt de gevel van je woning opnieuw helemaal waterdicht gemaakt. Zo maak je komaf met vocht- en schimmelproblemen binnenshuis. Ben je op zoek naar een specialist op het gebied van hydrofuge in Gent? Lees dan snel verder.

Wat is een hydrofuge?

Een hydrofuge is een behandeling die ingezet wordt om gevels en buitenmuren terug waterafstotend te maken. Er wordt een waterafstotende gel aangebracht op de muur die polysiloxaan vormt. Zo kan vocht niet langer in de muur trekken, maar worden waterdruppels afgestoten. Water druipt dan langs de muur naar beneden in plaats van in de gevel te trekken. Men spreekt ook van een pareleffect.

De gel die gebruikt wordt voor een hydrofuge is helemaal kleurloos. Je zal dus geen verschil opmerken aan de gevel. Bovendien kan een hydrofuge op alle soorten materialen uitgevoerd worden. Of je gevel in Gent nu opgetrokken werd uit baksteen, kalksteen of beton, een hydrofuge is steeds mogelijk.

hydrofuge zetten

Wat zijn de voordelen van een hydrofuge?

Je gevel in Gent voorzien van een waterafstotende laag heeft verschillende voordelen. We zetten ze op een rijtje.

Bescherming tegen doorslaand vocht

De belangrijkste reden om je woning in Gent een hydrofuge te geven, is om doorslaand vocht te vermijden. Oude gevels vertonen na verloop van tijd kleine barstjes en scheurtjes waarlangs vocht kan binnendringen. Dat doorslaand vocht kan dan voor vocht- en schimmelproblemen zorgen in je woning. Door je gevel te hydrofoberen voorkom je dergelijke problemen en zorg je voor muurbescherming tegen vocht.

Een verzorgde gevel

De waterafstotende gel houdt niet alleen vocht tegen, maar zorgt er ook voor dat mossen en algen zich veel moeilijker kunnen hechten aan je gevel. Dat betekent dus dat je gevel er opnieuw als nieuw zal uitzien.

Makkelijker reinigen

Dankzij het pareleffect kan je de gevel voortaan ook erg makkelijk reinigen. Een hogedrukreiniger volstaat om stof, zand of andere vervuiling die aan de gevel hangt snel weg te spoelen.

Brandwerende werking

Daarnaast bevat de waterafstotende gel ook brandwerende stoffen. Je gevel is dus veel beter bestand tegen brand en dat is altijd mooi meegenomen.

Waarop moet je letten bij een hydrofuge?

Niet elke gevel in Gent kan zomaar een hydrofuge krijgen. Het is belangrijk dat de gevel zich in een goede staat bevindt en eerst grondig schoongemaakt is.

Onze experten zullen daarom eerst altijd de voegen nakijken en eventuele scheuren in of tussen bakstenen herstellen. De gevel mag geen oneffenheden of barsten vertonen. Enkel dan kan de waterafstotende gel de gevel op een efficiënte manier bedekken. Wanneer er te grote scheuren of barsten zijn, zal het vocht ondanks de hydrofuge toch kunnen binnendringen in de gevel.

Hoe gaat een hydrofuge van een gevel in Gent in zijn werk?

Een gevel impregneren vergt dus de nodige voorbereiding. We doorlopen bij Aquatec drie stappen om je gevel in Gent terug waterdicht te maken.

  • Eerst gaan we na welke herstellingswerken nodig zullen zijn en voeren we de nodige renovaties uit.
  • Daarna wordt de gevel grondig gereinigd zodat de gel zich goed kan hechten aan de muur.
  • Tot slot brengen we het waterafstotende middel aan.

Daarna is je woning beschermd tegen doorslaand vocht en zal je gevel er lang als nieuw uitzien. Het is belangrijk om de hydrofuge na enkele jaren opnieuw te herhalen. Zo behoudt je gevel in Gent zijn waterafstotende werking.

Bij Aquatec werken we met een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke AquaTec 85% injectiegel. Die gel is bijzonder efficiënt en bovendien niet schadelijk voor het milieu.

vochtige muur aanpakken

Wat kan je naast hydrofuge doen om vocht en schimmels te voorkomen?

Heb je een hydrofuge in Gent laten uitvoeren, dan bezit je woning een stevige waterafstotende barrière tegen de gure weersomstandigheden. Toch kunnen nog steeds vochtproblemen in je woning optreden.

Naast doorslaand vocht zorgen ook condensatieproblemen in huis vaak voor vervelende gevolgen. Waterdamp slaat dan neer op koude oppervlaktes en veroorzaakt zo een lokale vochtplek. Dat is ook de ideale broeihaard voor ongezonde schimmels. Je kan dergelijke vochtproblemen voorkomen door je woning vaak te ventileren. Kan je geen raam openzetten in de badkamer? Dan is het een goed idee om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren.

Heb je al last van schimmelvorming in je woning? Dan is het verstandig om die schimmel eerst te verwijderen. Een hydrofuge zal dan toekomstige schimmelvorming vermijden.

Professionele hydrofuge in Gent met Aquatec

Heb je last van vocht of zelfs schimmel in je woning? Laat die vocht- en schimmelproblemen dan zo spoedig mogelijk behandelen om erger te voorkomen. Aquatec is jouw specialist voor een hydrofuge in Gent. We nemen ook de kleine gevelrenovaties voor en na de hydrofuge voor onze rekening. Zo ben je zeker van een vochtvrije gevel. Meer weten over hydrofuge in Gent? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder