Schimmelvorming in Tienen

Schimmelvorming in Tienen

Schimmelvorming in Tienen

Schimmels zien er niet alleen vervelend uit, ze zijn ook schadelijk voor je woning en je gezondheid. Maar hoe pak je schimmels aan? En hoe kan je schimmelvorming in Tienen voorkomen? We vertellen je het hieronder.

Waarom moet je schimmel in Tienen zo snel mogelijk bestrijden?

Schimmel in je woning kan verschillende problemen veroorzaken.

  • Schimmel kan hout en andere bouwmaterialen aantasten, wat leidt tot structurele schade aan je woning. De structuur van de woning verzwakt en daar horen dure reparaties bij.
  • Schimmelgroei zorgt voor lelijke vlekken en verkleuringen op muren en plafonds.
  • Schimmel verspreidt zich gemakkelijk door de lucht verspreiden via sporen. Dat gebeurt bijzonder snel. Voor je het weet zit de schimmel ook in andere delen van het huis.
  • Het inademen van schimmelsporen is schadelijk voor de gezondheid. Schimmel kan allergische reacties veroorzaken, zoals niezen, hoesten, irritatie van de ogen en huiduitslag. Personen met astma of andere luchtwegaandoeningen moeten extra hard opletten.
  • En ook niet onbelangrijk: schimmel brengt een onaangename, muffe geur met zich mee.

Hoe kan je schimmelvorming in Tienen bestrijden?

Merk je schimmel in Tienen op, dan schiet je dus beter snel in actie. Om schimmels te verwijderen, kan je commerciële middelen gebruiken die daarvoor ontwikkeld zijn. Laat de muren altijd goed drogen en ventileer grondig. Dat kan vooral helpen in een beginnend stadium. Eenmaal de schimmelwortels zich diep in de bouwmaterialen gevestigd hebben, zullen dat soort middeltjes helaas niet langer doeltreffend zijn.

Wanneer materialen zoals gordijnen, handdoeken of meubels aangetast zijn door schimmels, is het belangrijk om die zeer grondig te reinigen of eventueel weg te gooien. Ze kunnen namelijk uitgroeien tot broeihaarden van schimmels die nefast zijn voor je hele woning.

Schimmel in je woning in Tienen is geen lachertje. Overweeg dan ook professionele hulp van een schimmelverwijderingsbedrijf. Zij beschikken over de juiste uitrusting en expertise om het probleem grondig aan te pakken.

Pak het onderliggende vochtprobleem aan

Schimmels wijzen op vochtproblemen. Haal je enkel de schimmels weg, dan is de kans groot dat ze snel terugkeren. Zolang je het vochtprobleem zelf niet aanpakt, vinden schimmels telkens opnieuw een uitstekende voedingsbodem in je woning.

Hoe je het vochtprobleem aanpakt, hangt af van de bron van het water. Heb je te kampen met condensatieproblemen, zoals in de meeste gevallen, dan is het belangrijk om ventilatie te voorzien. Kan dat niet op natuurlijke wijze via ramen, of wil je geen koude luchtstroom creëren, dan raden we een ventilatiesysteem aan.

Is het water in de muur te wijten aan opstijgend vocht? Dan zijn muurinjecties vaak voldoende. Hebben we met doorslaand vocht te maken, dan moeten we de gevel herstellen en hydrofoberen. We geven je graag meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op.

Voorkom schimmelvorming in Tienen

Ventilatie is de sleutel tot een schimmelvrije woning

Ventilatie speelt een cruciale rol bij het vermijden van vochtproblemen in huis. Door de vochtige, verwarmde lucht af te voeren, verlaag je namelijk ook het vochtigheidsgehalte van de lucht. Verse, droge binnenlucht zal niet condenseren op de muren en dus ook geen vochtplekken en de bijhorende schimmels veroorzaken.

Een mechanisch ventilatiesysteem biedt soelaas. Het voert de vochtige lucht af, brengt droge lucht naar binnen en bij de nieuwste systemen wordt die buitenlucht ook verwarmd op een energiezuinige wijze. Je verliest dus ook geen opgestookte warmte. Bovendien zal een ventilatiesysteem de luchtkwaliteit bevorderen, de luchtcirculatie verbeteren en zo een gezondere leefomgeving creëren.

Gebruik schimmel- en vochtwerende verf

Een andere manier om vocht in huis door condensatie te voorkomen, is door vochtwerende en schimmelwerende verf te gebruiken. Doe dat in natte ruimtes, zoals de keuken en de badkamer, waar condensatie het vaakst optreedt. De schimmelwerende verf bevat bestanddelen die schimmelgroei vertragen en vochtwerende verf voorkomt dat water kan binnendringen in de bouwmaterialen zelf. Zo voorkom je dat schimmels in jouw muren de ideale groeiomstandigheden treffen.

Aquatec bestrijdt schimmels in Tienen en omgeving

Last van schimmels in Tienen? Dan pak je die beter zo snel mogelijk aan om verdere schade te voorkomen. We komen graag bij je langs om het schimmelprobleem onder de loep te nemen, de oorzaak te achterhalen en zowel de schimmels als het vocht voor eens en voor altijd uit je woning te verjagen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder