Schimmelvorming in Hasselt

Schimmelvorming in Hasselt

Schimmelvorming in Hasselt

Heeft je woning in Hasselt last van schimmelvorming? Dan ben je zeker niet alleen. Vocht en schimmelvorming vormen een veelvoorkomend probleem in (oude) huizen. Het is een vervelend probleem dat bovendien niet zo onschuldig is als het lijkt. De juiste aanpak bij schimmelproblemen is dan ook erg belangrijk. Bij Aquatec helpen we je graag op een professionele manier.

Waarom is het belangrijk om snel te handelen bij schimmelvorming? Hoe ontstaan die schimmels? En hoe halen we ze weg?

Waarom optreden bij schimmelvorming?

Merk je schimmelvorming op in je woning in Hasselt? Dan is het belangrijk om die schimmels snel weg te halen. Schimmels kunnen namelijk leiden tot gezondheidsklachten en zijn niet risicoloos. Schimmels planten zich voort met behulp van sporen. Wanneer je die sporen inademt, worden je longen geïrriteerd. Schimmels kunnen ook huidklachten veroorzaken. Personen met een zwakker immuunsysteem of die lijden aan astma zijn extra gevoelig voor de schimmelsporen.

condens-schimmel-in-huis

Als je die schimmels de vrije loop laat, nestelen ze zich bovendien tot diep in het bouwmateriaal. Vooral hout is vatbaar voor grote schimmelproblemen. Ze zijn dan erg moeilijk uit te roeien. Sommige schimmelsoorten of huiszwammen kunnen zo voor behoorlijke schade zorgen.

Hoe ontstaat schimmelvorming?

Schimmels ontstaan op vochtige oppervlaktes. Wanneer je schimmels opmerkt, heeft je woning in Hasselt dus waarschijnlijk te kampen met vochtproblemen. Vochtplekken in huis kunnen verschillende oorzaken hebben.

Condensatie

Veel schimmels in huis ontstaan door een te hoge luchtvochtigheid. Idealiter schommelt de relatieve luchtvochtigheidsgraad binnenshuis rond de 50%. Wanneer er te veel waterdamp in de lucht hangt, slaat die damp neer op koude oppervlaktes in de vorm van waterdruppels. Die condensatie komt vooral voor in de badkamer en de keuken.

De waterdruppeltjes vormen heel lokaal een vochtplek op de muur of het plafond. Die natte plek is de ideale broeihaard voor allerhande schimmels.

schimmel-condens-in-huis

Doorslaand vocht

Ook doorslaand vocht kan voor schimmelproblemen in Hasselt zorgen. Er bevinden zich dan kleine barstjes of scheurtjes in de gevel of het dak. Water vindt zo een weg naar de binnenmuren van je woning. De druppeltjes stapelen zich op en vormen na verloop van tijd een vochtplek. Al snel zal je op die plek schimmels zien verschijnen.

Opstijgend vocht

Een andere vaak voorkomende oorzaak van vochtproblemen, en dus schimmelproblemen, is opstijgend vocht. Vooral kelders zijn hier bijzonder gevoelig aan. Vocht uit de ondergrond stijgt dan langzaam op via de muren van je woning. De muren raken verzadigd met vocht en trekken schimmels aan.

Wat kan je zelf doen tegen schimmel in Hasselt?

Je kan schimmelvorming in je woning in Hasselt vaak voorkomen. De meeste schimmelproblemen zijn namelijk te wijten aan condensatie. Ventileren is dan het codewoord. Zorg ervoor dat je regelmatig je huis ventileert. De waterdamp wordt zo weggevoerd en droge, verse lucht komt in de plaats. Waterdruppeltjes kunnen op die manier niet neerslaan en er zal geen vochtplek ontstaan. Het is belangrijk dat je vooral de ruimtes ventileert die kwetsbaar zijn: de badkamer, de keuken en de kelder bijvoorbeeld.

Er zijn ook tal van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die beweren schimmelproblemen te kunnen oplossen. Dat is jammer genoeg meestal niet het geval. Dat soort middeltjes halen de oppervlakkige schimmels weg, maar niet de schimmels die al in het bouwmateriaal verankerd zitten. Je zal de schimmels zo nooit kunnen uitroeien, want ze zullen blijven terugkeren. Om schimmelproblemen echt uit je woning te verjagen, heb je de hulp van een expert nodig.

Hoe bestrijden we schimmelvorming in Hasselt bij Aquatec?

Aquatec is een expert op het gebied van schimmelbestrijding in Hasselt. Wanneer onze experts bij je langskomen, zullen ze eerst een analyse maken en de oorzaak van de schimmel zoeken. Eenmaal duidelijk is om welke schimmel het gaat en waaraan het vochtprobleem te wijten is, kan een behandeling opgestart worden.

Afwerking werf na vochtbestrijding

Het is belangrijk dat alle schimmels worden verwijderd, maar ook de onderliggende materialen moeten behandeld worden. Eén van de oplossingen is het aanbrengen van een waterafstotende laag. Zo hebben ook nieuwe schimmels geen kans. Er wordt gebruik gemaakt van uitsluitend milieuvriendelijke middelen.

Aquatec helpt je met schimmelproblemen

Heeft je woning last van schimmelvorming in Hasselt? Of wil je advies op het gebied van vochtproblemen en schimmelvorming? Neem dan contact op met Aquatec. We nemen de tijd om jouw situatie te doorgronden. Samen gaan we op zoek naar een geschikte oplossing voor de schimmelvorming in Hasselt.

We staan bekend om onze aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Meer weten over het bestrijden van schimmelvorming in Hasselt? AquaTec geeft je graag advies en verjaagt de schimmels uit je woning.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder