Kostprijs opstijgend vocht behandelen

Kostprijs opstijgend vocht behandelen

Kostprijs opstijgend vocht behandelen

Opstijgend vocht is een probleem dat met name in oude huizen veel voorkomt. Door opstijgend vocht worden uw muren aangetast en dit kan leiden tot aantasting van uw dierbare spullen. Daarnaast kan opstijgend vocht dat niet behandeld wordt, leiden tot een waardedaling van uw huis. Een muffe lucht, schimmels en gezondheidsproblemen zijn mogelijke gevolgen van vochtplekken in uw woning. Wat is opstijgend vocht? En hoe kunt u dit verschijnsel behandelen en voorkomen? Lees het antwoord op deze en andere vragen hieronder.

Wat is opstijgend vocht?

Wanneer uw muren vocht opzuigen uit de grond en het vocht vervolgens door uw muren uitslaan, dan spreken we van optrekkend of opstijgend vocht. Het vocht in de kern van de muur kan ervoor zorgen dat er zoutkristallen uitgeslagen worden. Deze zoutkristallen, ook wel sulfaten genoemd, vormen witte vlekken op uw muren en tasten daarmee uw muren aan.

Opstijgend vocht is zeer schadelijk voor de gezondheid. Met name personen met astma of reuma kunnen hiervan veel last ondervinden. Een vochtige omgeving kan namelijk ademhalingsproblemen met zich meebrengen. Heeft u hier een aanleg voor, dan kunnen de problemen zich snel opstapelen. Het is dan ook verstandig om opstijgend vocht in uw woning snel te laten behandelen.

Hoe opstijgend vocht behandelen en wat is de kostprijs

Opstijgend vocht kan behandeld worden door het getroffen oppervlak te behandelen met een speciale injectiegel. Een dergelijke gel is waterafstotende. De gel dringt door tot in het binnenste van uw muren en hard daar uit. Door de waterafstotende werking van de gel droogt het vocht uit en krijgt nieuw opstijgend vocht geen kans.

Zijn uw muren tevens aangetast door zoutkristallen? Dan kunnen zoutpleisters of zoutblokkerende membranen een uitkomst bieden. Er zijn verschillende typen zouten die schade kunnen berokkenen. Zo zorgen sulfaten voor de welbekende witte vlekken en verdere zoutophoping. Nitraten, daarnaast, houden opstijgend vocht vast en zorgen ervoor dat een behandeling met waterafstotende injectiegel niet voldoende is om opstijgend vocht in uw woning tegen te gaan. Ook wanneer er sprake is van chloriden is de injectiegel niet voldoende.
Chloriden zorgen namelijk voor het poreus worden van de muur, waardoor deze kan gaan afbrokkelen en verpoederen. In combinatie met zoutblokkerende membranen kan de behandeling tegen dit soort zouten echter wel effectief zijn. Het aangetaste muuroppervlak kan na behandeling weer in de originele staat hersteld worden met voeg-en pleisterwerk.

Waar opstijgend vocht laten behandelen en wat is de kostprijs

Heeft u last van opstijgend vocht? Laat dit dan zo spoedig mogelijk behandelen om erger te voorkomen. Aquatec vochtbestrijding is gespecialiseerd in het behandelen van opstijgend vocht. Wij werken met een speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke AquaTec 85% injectiegel. Na behandeling zorgen wij uiteraard voor de reparatie van de aangetaste plekken door pleister-en voegwerk, zodat uw muur er weer als nieuw uitziet. Ook zorgen wij voor een speciale afwerking, zodat opstijgend vocht in uw woning geen kans meer krijgt.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder