Vochtige muren in badkamer

Vochtige muren in badkamer

Vochtige muren in badkamer

De badkamer is gevoelig aan vochtproblemen. Er ontstaat makkelijk condens en er lopen heel wat leidingen door de muren en onder de grond die kunnen beginnen te lekken. 

Vochtige muren in de badkamer moeten altijd aangepakt worden. Ze zijn niet gezond voor jezelf en al helemaal niet voor je woning. Gelukkig bestaan er heel effectieve methodes om vochtige muren in de badkamer aan te pakken. In dit artikel geven we je alle informatie over vochtproblemen in de badkamer en we vertellen je hoe Aquatec ze kan oplossen.

Vochtige badkamermuren: een probleem dat niet genegeerd mag worden

Vocht in de badkamer komt vaak voor en lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Die vochtige plekken op de muren kunnen wel degelijk schade veroorzaken. Vochtige binnenmuren zijn minder stabiel en wanneer ze niet aangepakt worden, kunnen ze de stabiliteit van je woning aantasten.

Daarnaast is vocht ook slecht voor je gezondheid. De vochtige muren in de badkamer vormen de ideale broeihaard voor schimmels en zwammen. De sporen die schimmels produceren tasten je luchtwegen aan en kunnen voor gezondheidsklachten zorgen.

Zelfs je energiefactuur kan afzien van die vochtproblemen in de badkamer. Is je badkamer slecht geventileerd, dan blijft die vochtige lucht lang hangen in de ruimte. Natte lucht is moeilijker op te warmen dan droge lucht en dus zal je stooktoestel extra hard moeten werken om ook de temperatuur in de badkamer aangenaam warm te houden.

Aanpakken dus, die vochtproblemen!

vocht in de badkamer

Vochtproblemen in de badkamer kunnen verschillende oorzaken hebben

De badkamer is per definitie een vochtige ruimte. Het is dan ook de achillespees van je woning wat vochtproblemen betreft.

Gebroken leidingen

Is er op korte tijd een aanzienlijke vochtplek ontstaan op de muur van de badkamer, dan heb je waarschijnlijk met een lek te maken. Het water dringt dan de muren binnen en veroorzaakt heel lokaal een vochtplek.

Condens

Na een warme douche of een heerlijk bad is de lucht in de badkamer erg vochtig. Al die kleine waterdruppeltjes slaan neer op de koude muren en het plafond en kunnen zo vochtplekken veroorzaken wanneer er slecht geventileerd wordt. Je ziet dan donkere plekken op de muren verschijnen die na verloop van tijd gepaard gaan met schimmels.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht ontstaat wanneer de waterkering onder je huis niet meer voldoende bescherming biedt. Er dringt dan vocht vanuit de ondergrond naar boven in je woning. Opstijgend vocht vraagt om een grondige oplossing.

Doorslaand vocht

Merk je vochtplekken op rond het raam, dan is het badkamerraam waarschijnlijk slecht afgesloten en kan er water binnendringen langs de kozijnen. Bevinden de vochtplekken zich op de gevelmuur, dan moet je het probleem mogelijk aan de gevel zoeken.

Aquatec pakt vochtige muren in de badkamer grondig aan

Gelukkig hebben we bij Aquatec een gepaste oplossing voor al die soorten vochtproblemen. Om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen, komt een van onze vochtexperts bij je langs. Met de juiste diagnose kan dan een gepaste behandeling uitgedokterd worden. Het is belangrijk dat de vochtige muren in je badkamer goed aangepakt worden zodat het vochtprobleem ook echt verholpen is.

De experts van Aquatec hebben jarenlang ervaring met het uitdrogen van vochtige badkamermuren. En omdat we achter ons vakmanschap staan, bieden wij ook een garantie op al onze behandelingen. Zo weet je zeker dat je woning ook echt droog blijft.

Wist je trouwens dat je verschillende premies kan aanvragen voor vochtbestrijding? Ook daar helpen we je graag mee verder.

Vermijd vocht in de badkamer met een goed ventilatiesysteem

De meeste vochtproblemen in de badkamer ontstaan door condens. Een goed ventilatiesysteem kan die vervelende waterdruppeltjes en dus ook schimmel- en vochtproblemen voorkomen. Kwalitatieve ventilatie is een must in elke badkamer.

Je kan de badkamer tijdelijk verluchten door een raam open te zetten. Dat is echter niet de beste manier om natte muren in de badkamer te voorkomen. Daarvoor is een continue ventilatie veel beter. Een mechanisch ventilatiesysteem is dan de oplossing. Dat geldt trouwens niet alleen voor de badkamer, maar voor je hele woning.

Aquatec verhelpt vochtige muren in de badkamer

Heeft je badkamer te kampen met vochtige muren? Dan pak je die beter vandaag dan morgen aan. Bij Aquatec helpen we je om de vochtige muren in je badkamer aan te pakken.

Onze experten komen graag bij je langs voor een vochtanalyse en stellen je alle mogelijke oplossingen voor. Gedaan met die vochtproblemen! Contacteer ons nu vrijblijvend of maak een afspraak.

Vochtproblemen in huis aanpakken? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder