Vochtige muren in garage

Vochtige muren in garage

Vochtige muren in garage

Heb je vochtige muren opgemerkt in de garage? Dan is het belangrijk om die muren snel te behandelen. Zo vermijd je grotere problemen. Water kan via de ondergrond opstijgen in je garage of langs de buitengevel binnensijpelen. Het resultaat is een vochtplek die een muffe geur en schimmels met zich meebrengt. Gelukkig zijn vochtige muren in de garage makkelijk op te lossen. Aquatec Vochtbestrijding helpt je bij het hele proces.

Waarom zijn vochtige muren in de garage een probleem?

Heel wat Vlaamse woningen krijgen ooit met vochtproblemen te kampen. Maar dat betekent niet dat ze niet behandeld moeten worden. Vochtige muren in de garage kunnen niet alleen schade aan je woning aanrichten, maar zijn ook nefast voor je gezondheid. Vochtplekken, en de schimmels die daarbij komen kijken, creëren een ongezonde leefomgeving.

Vochtige muren in de garage brengen ook een doffe geur met zich mee en die ben je liever kwijt dan rijk. Meer dan redenen genoeg dus om die vochtproblemen in je garage aan te pakken.

De ene vochtige muur is de andere niet

Als je last hebt van vochtige muren in de garage, kan dat verschillende oorzaken hebben. Het is ontzettend belangrijk om de juiste oorzaak te achterhalen. Het heeft geen zin om muren te behandelen zonder de wortel van het probleem aan te pakken.

Bij Aquatec Vochtbestrijding komen onze vochtexperts daarom altijd naar de vochtige muren in de garage kijken. Zo kunnen ze achterhalen waar het probleem precies begint. De muur moet niet alleen uitgedroogd worden, maar we moeten er ook zeker van zijn dat de vochtproblemen niet kunnen terugkeren. De juiste diagnose is essentieel om vocht uit te roeien.

Die vochtdiagnose doen we overigens helemaal gratis. We bieden je onze expertise en al onze oplossingen vrijblijvend aan.

Hoe ontstaan vochtproblemen in de garage?

In de garage zijn vochtproblemen meestal te wijten aan opstijgend vocht of doorslaand vocht.

Bij opstijgend vocht biedt de waterkering onder je woning wellicht niet voldoende bescherming tegen de vochtige ondergrond. Er kan dan water in de bakstenen naar boven dringen. Na verloop van tijd zie je donkere plekken op de muren verschijnen. Bij oudere woningen kan het trouwens zijn dat er nooit een waterkering is geplaatst. Dit werd pas een bouwstandaard in de jaren ’70.

Doorslaand vocht is daarentegen te wijten aan de gevel. De gevel is niet meer waterdicht en water kan via de buitenmuur binnendringen. Ook dan treden vochtplekken op de muren op.

Vochtproblemen oplossen in de garage

Gelukkig zijn vochtproblemen in de garage snel en makkelijk opgelost. Of het nu gaat om grondvocht of doorslaand vocht, we hebben bij Aquatec een oplossing klaar. We drogen de muren uit met een speciale gel, we verwijderen en vervangen aangetast pleisterwerk en aangetaste voegen en we brengen vervolgens een speciale muurafwerking aan die ervoor zorgt dat het vocht niet verder kan doordringen. Na de behandeling bepleisteren we de behandelde muren terug. Opgelost!

Hoe de behandeling er precies uitziet, verschilt voor elk vochtprobleem en elke woning. Om je specifieke oplossingen voor te stellen, komen we graag even bij je langs.

De experts bij Aquatec Vochtbestrijding kunnen je snel en vakkundig helpen. We hebben al jarenlang ervaring met vochtproblemen. Onze vochtexperts weten van aanpakken en helpen dagelijks vochtproblemen verjagen. We geloven in ons vakmanschap en daarom bieden we een garantie op al onze behandelingen. Zo kan je op beide oren slapen. De vochtige muren in de garage zijn verholpen en je weet zeker dat je woning ook droog zal blijven.

Bovendien heb je ook recht op tal van premies wanneer je vochtproblemen verhelpt in je woning. We maken je graag wegwijs in die premies en helpen je de problemen snel en efficiënt oplossen.

Aquatec verhelpt vochtige muren in de garage

Heb je vochtige muren in je garage opgemerkt? Dan pak je die beter zo snel mogelijk aan. Bij Aquatec helpen we je om de vochtige muren in je garage te verhelpen. Onze experten komen graag bij je langs voor een vochtanalyse en zoeken naar de oorzaak van het probleem. We stellen je vervolgens alle mogelijke oplossingen voor. Zo maak je snel komaf met die vochtige muren in de garage! Contacteer ons nu vrijblijvend of maak een afspraak.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder