Vochtbestrijding in uw badkamer

Vochtbestrijding in uw badkamer

Vochtbestrijding in uw badkamer

In een vochtige woning kunnen nare geuren en schimmels ontstaan. Vaak herkent u een vochtige woning aan een muffe lucht, beslagen ramen en ongedierte. Na verloop van tijd krijgt u last van aangetast stucwerk, houtrotting en schimmelvorming. Vocht verspreidt zich snel door uw woning, waardoor niet alleen de waarde van uw huis wordt aangetast, maar u tevens gezondheidsrisico’s loopt. U kunt hier met name klachten aan de luchtwegen door ontwikkelen. Geef vocht in uw woning dan ook geen kans. Heeft u een vochtige badkamer en bent u op zoek naar vochtbestrijding? Lees dan snel verder.

Voorkom schimmelvorming in uw badkamer door tijdige vochtbestrijding

Schimmelvorming onstaat in vochtige kamers waar weinig geventileerd wordt. Schimmels kunnen zowel bij doorslaand vocht als bij optrekkend ontstaan. Optrekkend vocht is vocht dat vanuit kelders en kruipruimtes in de muren omhoog trekt. Binnenin de muurwand vormen zich vaak zoutconcentraties die doorslaan naar het zichtbare gedeelte van uw muren. Hierdoor wordt stuc-en pleisterwerk naar voren gedrukt. Naast schimmelvorming kan dit dan ook leiden tot zichtbare aantasting van uw wanden.
Bij doorslaand vocht dringt het vocht van buiten naar binnen in uw woning. De oorzaak hiervan zijn bijvoorbeeld scheuren en openingen in uw muren. Ook bij doorslaand vocht kan schimmelvorming en aantasting van uw behang, schilder-of stucwerk ontstaan. Heeft u last van vocht in uw badkamer? Pak dit dan tijdig aan. Maak gebruik van Aquatec vochtbestrijding in Tienen om het probleem snel te verhelpen.

Vocht in uw badkamer voorkomen

Heeft u nog geen vochtbestrijding nodig, maar heeft u last van beginnende vochtvorming in uw badkamer en wilt u erger voorkomen? Zorg er dan voor dat u uw woning regelmatig lucht. In vochtige ruimtes, zoals de badkamer, wordt geadviseerd permanent een raam open te zetten of een afzuiginstallatie te installeren. Daarnaast kunt u eventueel overgaan tot de aanschaf van een luchtontvochtiger. Met een dergelijke luchtregelaar wordt waterdamp dat uit het vocht verkregen wordt opgevangen. Hierna kan deze damp uitgestoten worden in ruimtes in uw woning waar juist een te droge lucht hangt. Op deze manier kunt u de vochtregulatie in uw woning grotendeels zelf in de hand houden. Aquatec adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw specifieke woning.

Vochtbestrijding in uw badkamer

Is preventie voor uw badkamer geen optie meer en bent u op zoek naar vochtbestrijding in Tienen? Dan adviseren wij u graag bij het vochtvrij maken van uw woning. Aquatec is expert op het gebied van vochtbestrijding in Tienen. Wij helpen u zowel bij het voorkomen van vocht als bij vochtbestrijding in Tienen. Zo maakt Aquatec van te voren een analyse van uw specifieke situatie, waarna uw woning volledig en permanent vochtvrij gemaakt. Wij kijken daarbij niet alleen naar het probleem, maar tevens naar de oorzaak van het te veel aan vocht in uw woning. Wij werken uitsluitend met milieuvriendelijke producten. Meer weten over vochtbestrijding in Tienen? Neem dan contact met ons op.

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.
EigenaarHuurder