Opstijgend vocht in de hobbyruimte

Opstijgend vocht in de hobbyruimte

Opstijgend vocht in de hobbyruimte

Opstijgend vocht kan in iedere kamer voorkomen, zo ook in de hobbyruimte. Vervelend, omdat opstijgend vocht veel woonplezier kan bederven. Heeft u last van opstijgend vocht in de hobbyruimte? Onderneem dan snel actie en reken af met dit ongemak.

Vocht in de woning kan verschillende oorzaken hebben, maar als je last hebt van vochtplekken rond het grondniveau, dan is opstijgend vocht vaak de boosdoener. Dit kan voorkomen zodra een fundering het grondwater absorbeert. Meestal is de fundering bij een oudere woning niet voorzien van een vochtkering, waardoor het water wordt opgenomen.

Je kan opstijgend vocht meestal snel herkennen aan losse voegen, pleisterwerk of behang dat loskomt en aan een typerende, onaangename geur. Hoewel opstijgend vocht niet direct voor problemen zorgt, is het wel noodzakelijk om er zo snel mogelijk wat aan te doen, zeker als het opstijgend vocht betreft in de hobbyruimte.

Opstijgend vocht in de hobbyruimte?

Opstijgend vocht is zeer vervelend en iets dat moet verholpen worden. Op lange termijn kan opstijgend vocht namelijk zorgen voor een waardevermindering van uw woning, een hogere energierekening en zelfs gezondheidsproblemen. Ook tast opstijgend vocht de funderingen van uw huis aan.

Gelukkig kan opstijgend vocht wel opgelost worden. De meest gebruikte methode om opstijgend vocht in een hobbyruimte een halt toe te roepen, is door het injecteren van de muren met een vochtwerend product.

Het vochtwerende product wordt in de muren gespoten. Eerst worden er gaten in de muren geboord om daarna het vochtwerende product in de muur te spuiten. Dit is meestal een vochtwerende gel of vloeistof. Zodra de vloeistof in de muren is gespoten, zal het product uitdrogen en dan uitzetten. Daarmee wordt voorkomen dat het opstijgende vocht verder in de woning komt.

Bij Aquatec werken we met een speciale ontwikkelde Aquatec-vochtgel voor het beste resultaat.

Een andere veelgebruikte manier om opstijgend vocht te stoppen, is door de muren te onderkappen. Dit is een hele grondige methode die vaak alleen uitgevoerd wordt bij huizen die niet bewoond zijn of nood hebben aan een grondige renovatie. Het onderkappen van een woning gaat namelijk gepaard met veel stof en rommel.

Vertrouw op vochtexperts

Voor welke methode je ook kiest, in de meeste gevallen loont het om opstijgend vocht niet zelf te bestrijden, maar dit te laten doen door vochtexperts. Om te zorgen voor een goed resultaat en de hobbyruimte echt vochtvrij te maken, is het nodig om grondig en specialistisch te werk te gaan. Anders is de kans groot dat het vocht gewoon weer terugkomt.

Voor een blijvende oplossing – mét garantie – kan je dan ook het beste een afspraak maken met de vochtexperts van Aquatec. Wij werken tegen competitieve prijzen, bieden garantie en gaan zeer grondig te werk. Neem contact met ons op voor een gratis vochtanalyse!

Vochtbestrijding nodig? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder