Blog

Help! Er sijpelt water via mijn keldervloer naar binnen! Wat nu?

2575_5eb3afdfc4b26
Overige vochtproblemen

Help! Er sijpelt water via mijn keldervloer naar binnen! Wat nu?

Heeft u onlangs de zeer vervelende ontdekking gedaan dat u vocht in uw kelder heeft? Dat is even schrikken, want vochtoverlast is en blijft vervelend.

Vooral in uw kelder zijn er meerdere manieren waarop water en vocht binnen kunnen treden, omdat een kelder hier door zijn ondergrondse ligging erg gevoelig voor is.
Het kan gaan om grondwater dat via zwakke plekken binnendringt, maar ook sijpelwater na bijvoorbeeld hevige regenval. Als de straten blank staan en het regenwater nergens meer naartoe kan, is de kans aanwezig dat het in uw kelder terecht komt.

Gelukkig zijn er prima oplossingen voor water dat via de keldervloer naar binnen sijpelt.

Hoe kan water via uw keldervloer naar binnen sijpelen?

Heeft uw kelder last van binnensijpelend water via de vloer, dan kan dit een aantal oorzaken hebben. Twee daarvan hebben we hierboven al vermeld, namelijk binnensijpelend grondwater en regenwater. Is er ergens in uw keldervloer ruimte voor binnentredend vocht – zitten er bijvoorbeeld barsten of scheuren in het materiaal van de vloer – dan kan water via deze plekken in uw kelder sijpelen.

Daarnaast kunt u ook te maken krijgen met ondergrondse lekkages, die vervolgens in uw kelder ravage aanrichten. Vele leidingen en uw riolering zijn op deze plek gelegen en daardoor is juist een kelder gevoelig voor vochtschade als gevolg van lekkages.

Hoe vocht dat uw kelder binnenloopt bestrijden?

Om vocht in uw kelder efficiënt te behandelen, is het noodzakelijk te achterhalen wat de precieze oorzaak is. Is er sprake van één of meerdere scheuren in de keldervloer? Of barsten? En van welk materiaal is uw keldervloer vervaardigd?

Soms kan een simpele methode zoals vloerinjectie al voldoende zijn om het binnentredende vocht een halt toe te roepen. Deze oplossing is geschikt voor vele soorten materialen en daardoor breed toepasbaar.

Is het probleem groter van aard? Bijvoorbeeld wanneer uw keldervloer als geheel niet sterk meer is en veel vocht doorlaat? Dan heeft u waarschijnlijk meer baat bij methoden als kelderdichting en kelderdrainage. Deze behandelmethoden zijn grootschaliger, want uw volledige keldervloer wordt aangepakt.
Na de behandeling bent u verzekerd van een droge en vochtvrije kelder.

Welke behandeling is voor mijn kelder geschikt?

Om te weten te komen welke behandeling voor uw kelder het meest geschikt is, heeft Aquatec Vochtbestrijding een ideaal middel: onze gratis en vrijblijvende vochtanalyse. Hiermee kunnen we de oorzaak van het binnentredende vocht snel en vakkundig achterhalen, waardoor wij u uitstekend kunnen adviseren over de meest passende behandelmethode. Zo weet u zeker dat u een oplossing op maat krijgt aangeboden, waardoor uw kelder weer heerlijk droog zal zijn.

Neem nu contact met ons op, en samen bekijken we de mogelijkheden. 

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder