Blog

Wat kost een behandeling tegen opstijgend vocht?

Overige vochtproblemen

Wat kost een behandeling tegen opstijgend vocht?

Uiteraard willen we u graag een eenduidig antwoord kunnen op de vraag hoeveel een behandeling tegen opstijgend vocht kost. Helaas is dat echter in dit artikel niet mogelijk. Opstijgend vocht kent immers een brede waaier aan oorzaken, die zowel apart als in combinatie met elkaar kunnen voorkomen. Daarnaast zijn er al evenveel mogelijke gevolgen te benoemen, waardoor een behandeling tegen opstijgend vocht in verschillende variaties voor kan komen.

Aan de hand van een uitgebreide en geheel gratis vochtanalyse kunnen we echter de vochtproblemen in kaart brengen en zo tot de kern van het probleem komen. Dit is voor ons dé manier om uw specifieke situatie te inventariseren en u van een geheel persoonlijke en gepaste oplossing te voorzien.

Werkwijze gratis vochtanalyse

Wanneer u ons contacteert voor een gratis vochtanalyse, komen wij zo snel als mogelijk bij u langs om nader onderzoek te doen. Dit doen wij op meerdere fronten. Allereerst wordt het vochtgehalte van de aangetaste delen van uw woonst gemeten. Dit gebeurt in de verschillende ruimten van uw huis:

 • De kelder, indien aanwezig
 • De begane grond en aanwezige muren
 • Natte ruimtes zoals keuken, badkamer en wasruimte
 • Alle andere ruimten waar zich vochtproblemen voordoen, zoals slaapkamers en studeerkamer

Bel ons voor een gratis diagnose op 0800/11.134

» Last van opstijgend vocht?Contacteer ons, vraag een gratis vocht diagnose

Ook wordt nagegaan waar het vochtprobleem precies zijn oorsprong vindt. Enkel het bestrijden van symptomen heeft immers geen nut op de lange termijn; het probleem moet bij de kern worden aangepakt. Volgende oorzaken kunnen aan de basis liggen van het vochtprobleem:

 • Ontbreken van spouwmuren
 • Ontbreken van een waterkering
 • Een kelderruimte die niet goed waterdicht is
 • Scheuren in het metselwerk van uw huis
 • Poreuze oppervlakken waar vocht naar binnen kan dringen
 • Een mogelijk gebrek aan goede ventilatie

Wij gaan hierbij geen enkele uitdaging uit de weg en bieden voor elk vochtprobleem een geschikte oplossing

Is de oorzaak van het opstijgende vocht in de kelderruimte te vinden? Dan zullen we de kelder allereerst leegpompen (indien nodig) en vochtvrij maken. Dit kan zowel via kelderbekuiping, kelderdrainage, beton- en scherminjectie als het installeren van een ventilatiesysteem. Welke optie voor u geschikt is, bespreken we natuurlijk uitvoerig met u.

Maar ook wanneer het vocht op andere wijze uw woonst binnendringt, kunnen bovengenoemde opties soelaas bieden. Misschien is het plaatsen van een drainagesysteem op begane grondniveau voor u de beste optie. Of het injecteren van de muren en/of de kimnaad met een waterafstotende gel. Het plaatsen van een ventilatiesysteem is in zeer veel gevallen een multifunctionele oplossing, die vele vochtproblemen verhelpt.

Advies op maat met ruime garantietermijnen

Uw persoonlijke situatie vraagt om een even persoonlijke aanpak. Wij zullen alles in het werk stellen om u de best passende oplossing te bieden, uiteraard tegen de beste prijs. Daarnaast bieden wij zeer ruime garantietermijnen op al onze werken, omdat wij 100% garant staan voor kwalitatief hoogstaand werk waar u nog lang baat bij zult hebben.

Vraag vandaag nog een gratis vochtanalyse aan en wij komen spoedig bij u langs om u uitgebreid te woord te staan en uw vochtprobleem te inventariseren!

Meer over opstijgend vocht

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

  EigenaarHuurder