Blog

Vochtwerende verf: voorkom schimmel en vochtproblemen

2571_5eb3afdf9e645
Condens & schimmels

Vochtwerende verf: voorkom schimmel en vochtproblemen

Voor vele soorten vochtproblemen bestaan al evenveel verschillende oplossingen

Eén van die oplossingen betreft vochtwerende verf. Hoewel vochtwerende verf natuurlijk niet werkt om reeds bestaande vochtproblemen te bestrijden, is het wel een uitstekend preventief middel om in de toekomst vochtige muren en schimmel te voorkomen.

Vochtwerende verf is vooral handig in vochtige en natte ruimtes van uw woning

Vooral in de natte ruimten van een woning kunt u door het aanbrengen van vochtwerende verf uzelf veel schade en ellende besparen. U kunt met vochtwerende verf een breed spectrum aan vochtproblemen voorkomen, zoals vochtige muren door condensatie en doorslaand vocht, maar ook secundaire gevolgen zoals schimmels en salpetervorming. Het is eigenlijk een zeer simpele methode, die niettemin doeltreffend en effectief vocht in de muren tegen gaat. Hoe? Dat leest u in dit artikel.

Hoe ontstaan vochtige muren?

Vochtige muren kunnen vele oorzaken hebben.
Binnenshuis kunt u last ondervinden van condensvorming, iets dat vaak ontstaat in ruimten waarin veel met water wordt gewerkt. Een keuken, badkamer, waskamer en kelder zijn allemaal ruimten, waar het risico op een hoge luchtvochtigheid hoog is. Speelt dit lang genoeg, dan zult u op termijn vochtige muren ontdekken.

Maar er zijn ook talloze externe factoren die voor ravage kunnen zorgen.
Doorslaand vocht dat via de gevel binnentreedt, opstijgend vocht vanaf lagere etages, lekkages, binnendringend grond- en sijpelwater in de kelder: al deze vochtproblemen kunnen leiden tot vochtige of zelfs natte muren.
Dit zijn allemaal situaties die u het beste voorkomt, omdat vochtige muren uiteindelijk verweken en zwakker worden. Daarnaast bieden vochtige muren ruimte aan een ander vochtprobleem: schimmels.

Hoe ontstaat schimmel in huis?

Schimmelvorming treedt op, wanneer u ergens in uw huis last heeft van vocht. Meestal betreft het vocht in muren en plafonds. Niet zelden zien wij redelijk ernstige schimmelvorming terug in keukens en badkamers, zeker wanneer het in deze natte ruimten aan ventilatie ontbreekt.

Nadat de schimmelsporen zich op een nat plekje hebben genesteld, zullen ze zich uitzonderlijk snel vermenigvuldigen en steeds grotere oppervlakken bereiken. Schimmels zijn bijzonder slecht voor uw woning en uw gezondheid, u kunt deze situatie dus te allen tijde beter voor zijn. Schimmels kunt u voorkomen door het gebruiken van vochtwerende verf.

» Meer weten over vochtwerende verf?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Vochtwerende verf voor binnen

Binnenshuis kunt u vochtwerende verf toepassen om vochtige muren en schimmels te voorkomen

U zorgt er op die manier voor, dat de wanden binnen goed beschermd worden tegen binnentredend vocht. Vooral in de natte ruimten is dit eigenlijk een essentiële manier van afwerken, omdat u hierdoor vele malen minder snel opnieuw zult moeten verven.

Vochtwerende verf voorkomt dat vocht in de muren kan trekken, daardoor zal het ook niet afbladderen

Een bijkomend voordeel van vochtwerende verf, is dat u lelijke oude vochtplekken uitstekend ermee kunt bedekken.

Vochtwerende verf voor buiten

Vochtwerende verf kan tevens op uw gevel worden toegepast

Om een tweede barrière tegen vocht te creëren. Zo kunt u op een handige wijze doorslaand vocht alvast een stap voor zijn, omdat de verflaag bescherming aan uw gevel biedt.

Ook zal vocht vanuit de grond veel minder snel naar binnen kunnen treden

Op die manier heeft u minder snel last van opstijgend vocht.

Aquatec Vochtbestrijding voorkomt vocht en schimmels in huis

Vochtwerende verf is een fijn middel ter bescherming en preventie, maar om er zeker van te zijn dat u echt geen vochtproblemen meer waarneemt, zult u eerst de oorzaak aan moeten pakken.

Vochtwerende verf zal immers niet hechten op vochtige muren, dus een totaaloplossing is vereist om de gewenste resultaten te bereiken.

Met onze gratis en vrijblijvende vochtanalyse kunnen wij exact bepalen wat bij u speelt, zodat we u helder kunnen uitleggen hoe u te werk dient te gaan, om van alle vochtproblemen af te zijn.

Daarna kunnen wij uw gehele pand voorzien van een laag vochtwerende verf, zodat u zeker weet dat het vocht buiten de deur zal blijven.
Wilt u meer weten? Bel ons op ons gratis nummer 0800/11.134 en of vraag vrijblijvend advies.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder