Blog

Vochtdetectie: bestrijd en voorkom vochtproblemen in uw woning

2565_5eb3afdf6494d
Overige vochtproblemen

Vochtdetectie: bestrijd en voorkom vochtproblemen in uw woning

Vochtproblemen in huis kunnen voor vele vervelende situaties en problemen zorgen, die in bepaalde gevallen hoge kosten met zich mee kunnen brengen. Het ingewikkelde met vochtproblemen is echter dat ze niet altijd even duidelijk waarneembaar zijn. U kunt bijvoorbeeld al geruime tijd last hebben van een te hoge luchtvochtigheidsgraad in huis, zonder dat u hiervan op de hoogte bent. Ook kunnen externe vochtproblemen ellende veroorzaken, zoals doorslaand vocht. Maar eer u dit binnenshuis terugziet, is het vaal al te laat.

Heeft u het vermoeden dat vochtproblemen in uw woning?

Maar weet u niet hoe, waarom en waar? Dan is het raadzaam om een expert in te schakelen. Door middel van vochtdetectie kan namelijk precies worden bepaald of er sprake is van vocht in uw muren en waar dit vandaan komt. Natuurlijk weet u dan ook meteen, hoe u het vochtprobleem het beste aan kunt pakken.

Wat is vochtdetectie precies?

Wanneer u vochtige muren in huis heeft of op een andere wijze met vocht wordt geconfronteerd, zal u allereerst uit moeten zoeken wat de oorzaak van het vochtprobleem is. Een vochtprobleem kan namelijk niet effectief worden bestreden, indien de aard ervan onduidelijk is. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk! Sommige vochtproblemen kunnen op een andere plek ontstaan dan de plaats waar u vochtige muren ziet, zoals opstijgend vocht.

» Last van vocht in huis?Contacteer ons voor uw GRATIS vochtdiagnose op maat!

Met vochtdetectie kunt u precies bepalen waarom uw muren vochtig zijn. In de meeste gevallen wordt hiertoe een speciale calciumcarbide test gebruikt, hiermee kan worden bepaald hoe diep het vocht in de muren is getrokken.

Tevens kan de hoogte van de concentratie hygroscopische zouten worden aangetoond. Is deze hoog, dan wijst dit veelal op opstijgend vocht. De test omvat het nemen van boorstaaltjes, die worden gemengd met calciumcarbide. Zo kan op verschillende diepten worden geboord en bekeken worden, hoeveel vocht u in uw muren heeft.

Indien uw muren erg diep vochtig zijn, dan kan dat bijvoorbeeld duiden op het ontbreken van een waterkering of opstijgend vocht. Indien alleen uw pleisterwerk nat is, of uw behang, dan kan de reden van uw vochtige muren overbrugging betreffen. Zijn de muren vooral aan de binnenzijde oppervlakkig vochtig? Dan kunt u last hebben van condensatieproblemen in huis.

Wanneer is vochtdetectie raadzaam?

Als u last heeft van vocht in huis maar de oorzaak hiervan niet zichtbaar is, dan raden wij eigenlijk altijd aan een gratis vochtdiagnose uit te laten voeren inclusief vochtdetectie.

Blijft het vochtprobleem lang voortbestaan zonder dat u enige actie onderneemt, dan kunt u geconfronteerd worden met vochtschade en vele secundaire vochtproblemen zoals schimmel in huis. Door de oorzaak van uw vochtprobleem bloot te leggen, kunt u deze goed en efficiënt aanpakken.

Voorkom vochtschade door Aquatec Vochtbestrijding een vochtdetectie uit te laten voeren

Ons ervaren team beschikt over jarenlange werkervaring en expertise op het gebied van vocht en vochtproblemen. Indien u last heeft van vocht in huis, dan kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren.

Wij komen dan bij u langs voor een geheel gratis en vrijblijvende vochtanalyse, die direct in kaart brengt hoe wij u het beste kunnen helpen en natuurlijk hoeveel dit u zal kosten. Bel ons gratis 0800/11.134 voor advies of een offerte op maat.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder