Blog

Vochtbestrijding: doe-het-zelf!

2597_5eb3afe0aaa00
Overige vochtproblemen

Vochtbestrijding: doe-het-zelf!

Last van natte plekken of andere problemen met water en vocht in huis? Dan wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen om verdere schade en hoge kosten te voorkomen. Misschien heeft u de vochtproblemen in uw woning al een klein beetje onderzocht en op het internet gekeken naar mogelijke doe-het-zelf oplossingen.

Vochtbestrijding is niet altijd een gemakkelijke opgave. Het is niet altijd geheel zeker waar de vochtproblemen precies vandaan komen en hoe ze zijn ontstaan. Daarnaast is niet elke vorm van vochtschade met het blote oog zichtbaar. Soms kunt u op onbereikbare plekken last hebben van vocht zonder het te weten.

Wanneer u zelf te werk gaat, moet u 100% zeker zijn dat u het vochtprobleem op de juiste manier aanpakt.

Soorten externe vochtproblemen en oorzaken

Veel verschillende vochtproblemen ontstaan door het binnendringen van extern vocht. Dit kan regenwater zijn, maar ook sijpelwater. Ook kan er sprake zijn van een lek, bijvoorbeeld van een gemeenschappelijke regenpijp. In elk geval kunnen deze vormen van vocht behoorlijk grote schade aanrichten, indien ze onbehandeld blijven of onjuist worden behandeld.

» Last van vocht in huis?Contacteer ons voor uw GRATIS vochtdiagnose op maat!

Regenwater kan op meerdere manieren in uw woning terecht komen. Een veelvoorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht, waarbij er regenwater via uw gevel in uw huis terecht komt. Dit kan veroorzaakt worden door een verhoogde porositeit van uw gevel, schade aan uw gevel en andere oppervlakken, en ook door gesleten metsel- en voegwerk en pleisterlagen. Om doorslaand vocht op te lossen, is een vakman vereist. Alleen een expert weet immers met welke materialen een optimaal resultaat bereikt kan worden. 

Idem geldt voor regenwater dat uw kelder binnenstroomt. Indien uw kelder niet goed waterdicht is, wilt u allicht zelf te werk gaan om dit te verbeteren. Maar een kelder ligt ondergronds, dus de achterkant van de muren (en wat zich daar allemaal afspeelt) ziet u niet. U kunt dan bijvoorbeeld overwegen een paar plekken in de muren te injecteren, terwijl het metselwerk aan de achterkant geheel versleten is. Een dergelijke plaatselijke behandeling zal dan geen doel treffen.

Condensatieproblemen zelf oplossen

Een vochtprobleem met een interne oorzaak betreft condensatie. Condensatie vindt plaats wanneer uw huis een tekort heeft aan ventilatiemogelijkheden. Veel mensen besluiten daarom op eigen houtje een mechanisch ventilatiesysteem te installeren, waarna ze vaak kampen met problemen met de werking ervan.

Het installeren van een ventilatiesysteem lijkt gemakkelijker dan dat het is. U moet rekening houden met verschillende factoren, en voor een leek kan dit een behoorlijke klus worden die zowel veel tijd als geld in beslag neemt. Laat ook hier uzelf goed adviseren en bijstaan door een vakman.

Aquatec Vochtbestrijding, dé expert op het vlak van vochtbestrijding

Wilt u geen enkele risico nemen om vocht te bestrijden, neem dan contact met ons op. Wij garanderen een geheel op maat afgestemde behandeling, die direct afrekent met al het vocht in uw woning. Daarnaast zullen wij u natuurlijk ook uitgebreid informeren over mogelijke preventieve maatregelen, om vochtproblemen in de toekomst te vermijden. Vraag nu uw GRATIS vochtanalyse aan!

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder