Blog

Kan u uw kelder langs binnen waterdicht maken?

kelder waterdicht maken
Overige vochtproblemen

Kan u uw kelder langs binnen waterdicht maken?

Merkt u de laatste tijd waterschade in uw kelder op? Uw kelder is zeer gevoelig voor een breed scala aan vochtproblemen, van condensatie tot binnentredend vocht zoals sijpelwater en grondwater. Om ernstige vochtschade en bijbehorende gevolgen te voorkomen, is het raadzaam uw kelder af en toe aan een inspectie te onderwerpen en waar nodig te herstellen. Door de ondergrondse ligging van uw kelder, zal u aan deze ruimte net wat meer aandacht moeten schenken.

Botst u op beschadigingen en mankementen, dan zijn er gelukkig tal van mogelijke behandelingen die u kunt overwegen om deze vochtproblemen aan te pakken en te herstellen. Heeft u een bestaande kelder, dan zijn oplossingen die van binnenuit worden uitgevoerd vaak het meest praktisch. Dit houdt namelijk in dat u uw kelder niet geheel open hoeft te breken, hetgeen een zeer kostelijke aangelegenheid betreft.

In wat volgt zetten we enkele mogelijke oplossingen voor een waterdichte kelder op een rij.

Uw kelder waterdicht maken met kelderdichting of kelderbekuiping

Een grondige totaaloplossing om uw kelder waterdicht te maken, is kelderdichting of kelderbekuiping. In tegenstelling tot onderstaande behandelingen, is dit een optie die uw kelder in één keer geheel aanpakt en waterdicht maakt. Kelderdichting bestaat uit het aanbrengen van meerdere waterdichte lagen, waarna er ook nog eens speciale lagen van waterafstotend mortelpleisterwerk en/of cement volgen. De te hanteren materialen verschillen afhankelijk van de specifieke behoeften in uw kelder, maar zorgen er altijd voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over vochtproblemen.

» Last van vocht in uw kelder?Contacteer ons voor uw gratis vochtdiagnose op maat!

Muurinjectie om zwakke plekken in uw kelder waterdicht te maken

U kunt ook met vochtoverlast in uw kelder te maken krijgen wanneer de wanden en vloer van uw kelder zwakke plekken vertonen. Dit kunnen scheuren zijn in het beton, maar ook barstjes in metsel- en voegwerk en erg poreus gesteente. In al deze gevallen kunt u opteren voor het plaatselijk injecteren met speciale waterafstotende middelen, zoals gel, hars en epoxy. De zwakke plekken zullen geen vocht meer doorlaten. Dit betreft een zeer handige, snelle en efficiënte methode die bovendien budgetvriendelijk is.

Uw kelder waterdicht maken door afdichting van openingen

Eén van de minst verwachte oorzaken van vochtproblemen in uw kelder kan bestaan uit binnendringend vocht door afdichtingen en openingen,waar leidingen en kabels doorheen lopen. Vaak worden deze afdichtingen overgeslagen bij een inspectie, omdat men er vanuit gaat dat dergelijke openingen tijdens de installatie correct werden afgewerkt en afgedicht. Helaas maakt elke vakman wel eens een foutje en kunnen er kleine gaatjes bestaan, waardoor uw kelder verminderd waterdicht is. Het nakijken van deze openingen en vervolgens goed afdichten ervan, kan al een heel verschil maken.

Ook dient u in overweging te nemen dat vocht op deze plekken gevaarlijk kan zijn, zeker in de buurt van elektriciteitskabels. Een inspectie is daarom nooit overbodig.

Hoe kan u uw kelder langs binnen waterdicht maken?

Om te bepalen welke oplossing in uw geval het meest effectief is, komt Aquatec Vochtbestrijding graag bij u langs om uw kelder aan een speciale vochtanalyse te onderwerpen, die bovendien gratis en vrijblijvend is. Dit uitgebreide onderzoek stelt ons in staat de kern van het vochtprobleem bloot te leggen, waardoor wij u van deskundig advies kunnen voorzien met betrekking tot de meest gepaste maatregelen. Zo zorgen wij samen met u voor de meest geschikte oplossing die uw kelder gegarandeerd waterdicht en vochtvrij houdt. Bel ons vandaag nog voor een afspraak

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder