Blog

Hoeveel kost een behandeling tegen doorslaand vocht?

Overige vochtproblemen

Hoeveel kost een behandeling tegen doorslaand vocht?

Net zoals bij alle andere vochtproblemen, kent doorslaand vocht vele verschijningsvormen, oorzaken én gevolgen. De combinatie van deze 3 factoren bepaalt welke behandeling in uw situatie het meest geschikt is.

In sommige gevallen kan het enkel gaan om plaatselijke schade door doorslaand vocht, zoals bijvoorbeeld enkele haarscheurtjes in uw gevel. In dit geval zal de behandeling direct toegepast kunnen worden en kunt u snel weer genieten van een vochtvrije woning.

In andere gevallen kan er sprake zijn van een groter probleem, bijvoorbeeld indien uw gevel in zeer slechte staat is. Of wanneer het doorslaand vocht al jaren een probleem vormt en daardoor ook binnenshuis veel schade heeft aangericht. U zult dan niet alleen uw gevel moeten impregneren, maar ook reparaties moeten uitvoeren die bijzonder hoog kunnen oplopen in de kosten.

In wat volgt, geven we een kort overzicht van de zaken waar bij een prijsbepaling rekening wordt gehouden.

» Last van doorslaand vocht in huis?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Prijs is afhankelijk van de oorzaken doorslaand vocht

Doorslaand vocht kan via uw gevel binnentreden. Woont u in een gebied met veel regenval? Dan is de kans groot dat uw gevel daaronder lijdt. U heeft dan zeker baat bij het regelmatig impregneren van uw gevel, zeker iedere 10 jaar.

Is uw gevel beschadigd, bijvoorbeeld omdat de stenen of het voegwerk scheuren of barsten vertonen? Ook dan kunt u te maken krijgen met doorslaand vocht. In dit geval is enkel impregnatie niet voldoende. Om uw gevel daadwerkelijk waterdicht te maken, moet u deze ook laten herstellen en renoveren. Wacht u hiermee tot het winter is, dan is de kans zeer groot dat de scheuren en barsten door de vrieskou groter worden, met meer doorslaand vocht tot gevolg.

Heeft u een gevel met een verf- of pleisterlaag? Dan moet deze niet alleen in goede staat zijn om doorslaand vocht te voorkomen. De gebruikte verf- dan wel pleisterlaag moet ook kunnen ademen, omdat de gevel anders nooit goed kan uitdrogen. Uw gevel zal dan niet alleen geïmpregneerd moeten worden, ook de eventuele lagen die het goed uitdrogen van de muur in de weg staan, zullen vervangen moeten worden.

Zijn er bepaalde onderdelen aan de buitenzijde van uw woning beschadigd of niet goed aangebracht, zoals de dakgoot, loodslabben, lekdorpels en kozijnen van ramen en deuren? Ook dan laat u deze best zo snel mogelijk repareren, omdat vocht ook via deze vaak ongeziene wegen naar binnen kan doorslaan.

» Last van doorslaand vocht in huis?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Hoeveel kost dan een behandeling tegen doorslaand vocht?

Een behandeling bestaat veelal uit een combinatie van oplossingen. Meestal gaat hydrofuge samen met diverse reparatie- en renovatiewerken, omdat de impregnatie anders geen of niet voldoende nut heeft. Deze reparaties zijn uiteraard geheel afhankelijk van de staat van uw gevel, woning en aanwezige materialen. Ook dient u er rekening mee te houden, dat er misschien nog zaken binnenshuis gerepareerd moeten worden. Dit laatste kunt u zoveel mogelijk voorkomen door tijdig actie te ondernemen.

Al deze aspecten hebben een invloed op het uiteindelijke prijskaartje. Aquatec Vochtbestrijding kan al deze klussen voor u uitvoeren. Welke oplossing voor u het beste is, wordt bepaald aan de hand van onze geheel gratis vochtanalyse. Op basis van de gegevens die hieruit naar voren komen, zullen wij u uitgebreid en vrijblijvend toelichten welke behandeling op maat het beste, meest effectieve én efficiënte effect zal hebben, waarbij we ook rekening houden met uw wensen en budget. Neem nu contact met ons op en informeer naar de vele mogelijkheden.

Meer over doorslaand vocht, oorzaken en oplossingen

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder