Vochtbestrijding in Beringen

Vochtbestrijding in Beringen

Vochtproblemen zijn talrijk en al even divers. Ook in Beringen krijgen heel wat gezinnen te maken met uiteenlopende vochtproblemen, van water in de kelder tot opstijgend vocht en schimmelvorming.

Hoewel de vochtschade omvangrijk kan zijn, hebben al deze situaties met elkaar gemeen dat de schade aanvankelijk beperkt had kunnen blijven, mochten er van in het begin gepaste maatregelen genomen zijn.

AquaTec Vochtbestrijding is gespecialiseerd in meerdere vormen van vochtbestrijding, ook op preventief vlak. Wij voorzien met andere woorden een oplossing voordat deze nodig is, of voorkomen dat eventuele schade erger wordt.

Afhankelijk van het vochtprobleem en de oorzaak zijn er verschillende manieren waarop het vocht bestreden kan worden.

Vochtbestrijding in Beringen dankzij ventilatie

Erg veel vochtproblemen kunnen voorkomen worden door een goede ventilatie. In een slecht geventileerde ruimte is de kans groter dat condens zich aan de muren en plafonds hecht en zo de poreuze oppervlakten binnendringt. Mettertijd ontstaan er vochtige plekken, met alle gevolgen van dien, zoals bijvoorbeeld schimmelvorming.

Indien de ruimte goed geventileerd is, wordt de vochtige lucht snel afgevoerd, zodat de waterdamp niet blijft hangen. Vooral in zogenaamde “natte ruimten” zoals de keuken en badkamer is dit van belang, omdat de luchtvochtigheid daar een pak hoger ligt dan elders in huis. Maar ook een kelder heeft baat bij een goede ventilatie. Door zijn ondergrondse ligging is de luchtvochtigheid in een kelder altijd iets hoger dan in kamers op de hoger gelegen niveaus.

Door ventilatie gaat de luchtvochtigheid omlaag en kan vocht geen schade meer toebrengen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de diverse mogelijkheden en toepassingen.

» Vochtbestrijder in Beringen nodig?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose

Vochtbestrijding in Beringen dankzij kelderbekuiping

Een tweede manier waarop u uw huis preventief kunt beschermen tegen vocht is via kelderbekuiping. Kelderbekuiping bestaat uit het aanbrengen van vochtwerende materialen op de wanden en de vloer van uw kelder zodat deze bestand is tegens zowel sijpelvocht als opstijgend grondvocht.

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen stijve en soepele kelderbekuiping, waarbij er verschil is in het materiaal dat wordt gebruikt. Meer hierover kunt u vinden op deze pagina. Door de kelder waterdicht te maken, creëert u een solide vochtafstotende basis voor uw woning die belet dat opstijgend vocht zal doordringen tot hoger gelegen verdiepingen en zo de rest van uw pand aantast.

Vochtbestrijding in Beringen dankzij hydrofuge

Heeft uw woning te maken met doorslaand vocht na bijvoorbeeld een fikse regenbui, dan kan u uw gevel laten beschermen met hydrofuge. Tijdens deze behandeling wordt een kleurloze en waterdichte vloeistof op de buitenmuren aangebracht, die de porositeit van de gevel gaat aanpakken.

Een gevel is immers vaak poreus, zeker indien een eventuele impregnatie ervan inmiddels lang geleden heeft plaatsgevonden. Dankzij hydrofuge kan doorslaand vocht zoals regenwater niet meer in uw muren binnendringen. Uw gevel en muren zullen gedurende een lange periode blijvend beschermd zijn tegen vocht.

U merkt dat er met soms al enkele kleine aanpassingen heel wat vochtproblemen afgewend kunnen worden. Door vochtschade bij voorbaat al te voorkomen, bespaart u uzelf niet alleen een hele hoop zorgen en ellende, maar ook aardig wat geld.

Bent u benieuwd hoe wij ook uw woning in Beringen vochtvrij kunnen houden? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op voor een gratis vochtdiagnose.

Aan de hand van deze analyse kunnen we u een volledige oplossing op maat voorstellen. Bel ons gratis op 0800 11 134

» Vochtbestrijder in Beringen nodig?Contacteer ons, vraag een gratis vochtdiagnose