Blog

Zwarte plekken op de muren: wat nu?

2626_5eb3afe1bfa0c
Condens & schimmels

Zwarte plekken op de muren: wat nu?

Hebt u ineens last van zwarte plekken op de muren van een kamer in uw woning? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een ervaren vochtexpert. Veel mensen wrijven de witte vlekken in eerste instantie weg in de veronderstelling dat daarmee het probleem is opgelost, maar even later komt de schimmel – wat daar gaat het in de meeste gevallen over – opnieuw naar boven.

Oorzaken van zwarte plekken op de muur

Schimmel kan ontstaan door heel wat verschillende oorzaken, gaande van lekken in uw woning en opstijgend vocht tot condensvorming. Het is niet voldoende om een oplossing op de zichtbare schimmel te richten. Ga voor een grondige aanpak en zoek naar de bron van het vochtprobleem. Het kan zijn dat een dakgoot lekt en langs daar water in de muur sijpelt. Het water stapelt zich op en vorm een vochtplek in uw muur. Op uw binnenmuur ziet u dan zwarte schimmelplekken ontstaan. Of misschien hebt u last van opstijgend vocht dat bijvoorbeeld vanuit de kelder naar boven trekt.

» Ook last van zwarte vlekken op uw muren?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Een vaak voorkomende oorzaak van schimmel in huis is condens. Hier kan een grondige ventilatie in uw woning een oplossing bieden. Dat wil zeggen: ramen voldoende openzetten tijdens de dag en uw badkamer voorzien van een ventilatiesysteem. Met regendouches is het vaak niet meer voldoende om enkel ramen en deuren open te zetten. Een automatische verluchting kan hier nodig zijn.

Zwarte schimmelplekken op de muur zelf verwijderen

Op zich kan u gerust als eerste stap zelf de zwarte plekken op de muur verwijderen. Met een oplossing van soda en water kan u de schimmel van de muur schrobben. Mocht hiermee niet alles weg zijn, dan kan u ook bleekwater gebruiken. Herhalen kan nodig zijn mocht de schimmel hardnekkig en moeilijk te verwijderen zijn.

Merkt u dat de schimmelplekken steeds terugkomen, dan is een permanente oplossing nodig en dan laat u best een vakman langskomen. Het probleem begint dan elders in uw woning en dat moet aangepakt worden, anders zal de schimmel blijven terugkomen, ook op andere plaatsen in uw woning.

Soorten schimmel in huis

Er bestaan heel wat soorten schimmels, maar zwarte schimmel komt het meeste voor in woningen. Het is een giftige soort die voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Als u last krijgt van misselijkheid en irritaties aan de luchtwegen dan weet u dat het serieus is. Speel niet met uw gezondheid en pak de oorzaak van het schimmelprobleem aan de kern aan.

» Ook last van zwarte vlekken op uw muren?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Schimmel in oudere woningen

Schimmel komt vaak voor in oudere woningen. Hier is nog geen sprake van isolatie en dat verhoogt de kans op schimmelvorming. Een ruimte zoals een badkamer zonder isolatie is de meest voorkomende plek waar schimmel te zien is. Als er geen isolatie op de muren zit, dan kunnen koude temperaturen ervoor zorgen dat er schimmel ontstaat op de binnenmuren. Na bijvoorbeeld het douchen zijn de muren nat en drogen deze niet op door onvoldoende ventilatie en verwarming. De perfecte combinatie voor het ontstaan van schimmel.

Voorgoed gedaan met zwarte schimmelplekken

Aquatec Vochtbestrijding is expert in het verwijderen van zwarte plekken op de muur. We komen snel ter plaatse en gaan na waar de oorzaak van het probleem ligt. Dat kan een klein lek zijn in de dakgoot, of zelfs scheurtje in de muren. U ziet het niet, maar wij vinden het dankzij onze gratis vochtdiagnose! In samenspraak met u stellen we een oplossing voor. U krijgt alles netjes op papier met een duidelijke offerte. Zo weet u onmiddellijk waar u aan toe bent. Neem nu contact met ons op!

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder