Blog

Woning vochtvrij maken

vochtige muur aanpakken
Overige vochtproblemen

Woning vochtvrij maken

Iedereen wilt een woonst die zo veel mogelijk waard is. Niet alleen is een hoge waarde voor uzelf van belang, maar ook voor wanneer u uw woonst bijvoorbeeld later doorverkoopt. Nu doen vochtproblemen, welke vorm dan ook, de waarde van uw woonst helaas dalen. Dit vertoont immers een groot mankement! AquaTec hiervoor inschakelen is de boodschap: onze gespecialiseerde vochtbestrijding verhoogt de waarde van uw woning!

Het belang van een vochtvrije woning

Vochtige muren en de bijhorende schimmelvorming zijn alles behalve positief voor de structuur van uw woonst. Bovendien zijn ze nefast voor uw meubels en voor de algemene looks van uw interieur. Uw houtwerk zal gaan rotten, uw verf en bepleistering zal gaan loskomen, uw behangpapier zal blazen gaan vertonen en ga zo maar verder. De onaangename gevolgen zijn helaas talrijk en vormen geen al te mooi plaatje!

Ook de isolatiewaarde van uw woonst zakt zienderogen door het aanwezige water en vocht. Het gevolg? Een grotere behoefte aan energie om uw vertrekken degelijk te verwarmen. Energie die uw maandelijkse factuur duur zal komen te staan! Het is daarom van uiterst belang om tijdig uw vochtprobleem te herkennen, om de schade te minimaliseren en om te zorgen voor een vochtvrije toekomst voor uw woning én uw familie.

Bovendien zorgen vochtproblemen niet alleen voor visuele en materiële schade, ook de luchtkwaliteit en de vochtigheidsgraad van uw woning zijn essentieel voor dagdagelijks comfort. Een teveel aan vocht kan bijvoorbeeld leiden tot diverse allergieën, astma en andere ademhalingsproblemen, rinitis en nog veel meer. Laat daarom een vochtprobleem niet escaleren en bescherm uzelf en uw familieleden tijdig tegen al deze lichamelijke ongemakken.

Hoe kan u een woning vochtvrij houden/maken?

Kelderdichting of kelderdrainage

Last van vocht in de kelder? Ga dan voor kelderdichting of kelderdrainage. Bij kelderdichting worden er verschillende beschermingslagen binnen en/of buiten de kelderwanden aangebracht. Bij kelderdrainage gaat het nog een stapje verder. Via een noppenmembraan met afvoersysteem wordt het vocht continue wordt afgevoerd. Dit is een uitstekende keuze als de druk van het grondwater rond uw kelder erg hoog is.

Gevelbescherming via impregnering

Wilt u uw gevel beschermen tegen hevige weersomstandigheden?  Vocht kan namelijk binnendringen in je gevel en de kwaliteit van het materiaal sterk verminderen. Je gevel impregneren brengt dus vele voordelen met zich mee: u hebt geen last van vorstschade, het geeft een optimale bescherming aan uw spouwmuurisolatie én het is bovendien ook helemaal onzichtbaar.

Muurinjectie

Muurinjectie is een techniek waarbij aangetaste plekken in de muur letterlijk worden geïnjecteerd met een waterafstotend middel. Heeft u last van binnendringend sijpelwater in uw kelder, maar komt dit vooral door enkele kleine scheurtjes of barstjes? Dan is muurinjectie één van de beste oplossingen tegen binnentredend vocht en waterinfiltratie. Muurinjectie is vooral een goede oplossing voor kleine plekjes waar het vocht kan binnentreden.

Ventilatie

U kan ook last krijgen van vochtproblemen simpelweg door een slechte ventilatie. In een slecht geventileerde ruimte ontstaat condensatie en kan schimmelvorming met zich meebrengen. In dit geval is het erg aangeraden om een kwalitatief ventilatiesysteem te installeren.

AquaTec – Uw specialist in vochtbestrijding

Om uw woning vochtvrij te krijgen, doet u er altijd goed aan een specialist in vochtbestrijding in te schakelen. Als leek kunt u de oorzaak misschien wel lokaliseren, maar onze experts in vochtbestrijding zullen u aan de hand van een vakkundige diagnose van het vochtprobleem de meest geschikte oplossing presenteren, die uw vochtprobleem gegarandeerd voorgoed zal wegwerken. 

Heeft u dus een vochtprobleem in huis? Aarzel dan niet langer en vraag vandaag nog geheel vrijblijvend een diagnose en ontvang een AquaTec expert in vochtbestrijding bij u thuis ter plaatse. Geniet op deze manier optimaal van onze diensten en expertise en weldra van een heerlijk vochtvrije woonst.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder