Blog

Welk product gebruiken tegen opstijgend vocht?

Overige vochtproblemen

Welk product gebruiken tegen opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een serieus probleem dat zo snel mogelijk aangepakt moet worden. Zo is opstijgend vocht slecht voor de gezondheid, ongunstig voor de energierekening en zorgt het voor een negatief woonklimaat.

Een veel gebruikte methode om opstijgend vocht te verhelpen, is door de muren te injecteren. Vaak is het zo dat muren gebouwd zijn met bakstenen of bouwstenen. Die hebben allemaal kleine poriën waar het water gemakkelijk en snel kan inkomen. Omdat alle stenen aaneengeschakeld zijn gestapeld, ontstaat er een zuigende werking, waardoor het vocht gemakkelijk door de hele muren kan trekken.

Door met hoge druk een vochtwerend middel in de muur te spuiten, kan het vochtprobleem worden verholpen. Er ontstaat dan een blokkade die ervoor zorgt dat vocht niet meer verder in de muur kan doordringen.

Welk product gebruiken tegen opstijgend vocht?

Wie wel eens in een bouwmarkt heeft gekeken, heeft misschien wel gezien dat er heel veel verschillende merken zijn met verschillende producten om de muren te injecteren. Hoewel alle merken een droge muur beloven, zit er best wat kwaliteitsverschil in de producten. Het is dus raadzaam om heel goed na te gaan welk product het beste past bij uw wensen.

Bovendien is het zo dat een eertsteklasproduct nog steeds geen goede droge muur kan garanderen, als het verkeerd wordt gebruikt. Wij raden daarom altijd aan om met een expert in zee te gaan. Een goede vakman zal garantie geven op het werk en geeft dus zekerheid dat opstijgend vocht voorgoed verholpen wordt.

Heeft uw woning last van opstijgend vocht?

Vraag gratis advies aan Aquatec.
Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van vocht en komen graag bij u langs om de situatie te bekijken.
 

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder