Blog

Verschil tussen Stijve en Soepele kelderbekuiping

Overige vochtproblemen

Verschil tussen Stijve en Soepele kelderbekuiping

Water of vocht in de de kelder? Ga voor een kurkdroge kelder met kelderbekuiping.

Kelderbekuiping – De mogelijkheden

Gaat u over tot kelderbekuiping van uw kelder?
Dan zijn er doorgaan 2 mogelijkheden: een stijve binnenbekuiping en een soepele binnenbekuiping. AquaTec gaat alvast graag dieper in op beide mogelijkheden:

  • Stijve kelderbekuiping: dit systeem bestaat uit de bezetting van uw binnenmuren aan de hand van vochtwerend mortelpleisterwerk. Het spreekt voor zich dat de kelderbekuiping bestand dient te zijn tegen de grondwaterdruk! Deze bezetting wordt op een vetvrije en propere ondergrond aangebracht. Ook oliën zijn hier uit den boze. Deze mogelijkheid is niet in één-twee-drie volbracht, zeker niet bij de grotere kelders. In dit geval wordt de binnenbekuiping in meerdere dagen aangebracht en zal er ook altijd een overlapping van zo’n twintig à dertig centimeter worden voorzien tussen de diverse lagen van kelderbekuiping.
  • Soepele kelderbekuiping: het meest voorkomende voorbeeld is het bekleden van de keldermuren en -vloer door middel van een waterdichte folie – soepel van aard – zoals een waterdicht membraan op basis van polymeerbitumen. Hierop wordt verder een laag metselwerk aangelegd inclusief een gloednieuwe keldervloer in gewapend beton. Is dit allemaal nodig, vraagt u zich misschien af? Ja, aangezien de folie op zich niet bestand is tegen de waterdruk dat eventueel doorheen uw keldermuur kan infiltreren.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder