Blog

Welk impregneermiddel gebruiken voor een waterdichte gevel?

2511_5eb3afdcf1e31
Vochtige muren

Welk impregneermiddel gebruiken voor een waterdichte gevel?

Wilt u er zeker van zijn dat het beruchte Belgische regenweer geen schade toebrengt aan uw woning? Dan is het van groot belang uw gevel goed en tijdig te onderhouden. En hier hoort ook impregnatie bij. Het impregneren van uw gevel zorgt namelijk voor een versterkende laag, die uw anderzijds poreuze gevelbekleding beschermt.

Gevelimpregnatie bestaat uit een aantal verschillende methoden en middelen, precies toegepast op het materiaal van uw gevel. De middelen kunnen grofweg worden opgedeeld in een drietal soorten, namelijk watergedragen middelen, oplosmiddel houdende middelen en speciale crèmes.

In dit artikel kunt u meer lezen over welk impregneermiddel u het beste kunt gebruiken voor een waterdichte gevel.

1. Impregneermiddelen op waterbasis

Eén van de meest gemaakte keuzes betreft een impregneermiddel op waterbasis. Dit is namelijk erg gemakkelijk aan te brengen, zowel met kwasten en rollers als met een speciale vernevelaar. Het handige aan watergedragen impregneermiddelen is, dat het zeer eenvoudig te verwijderen is als u per ongeluk een beetje morst, bijvoorbeeld op een kozijn. Let er wel op dat u het middel dan direct verwijdert. Wacht u daar namelijk te lang mee? Dan kan het uitdrogen en moeilijker weg te halen zijn.

Tevens is het belangrijk om te weten, dat een watergedragen impregneermiddel slechts in één laag kan worden toegepast. Want wanneer het eenmaal is aangebracht, kunnen vloeistoffen niet meer naar binnen dringen en dat geldt dus ook voor het middel zelf. Aangezien het middel diep in de poriën van de materialen dringt, dient u dit direct goed te doen. Wij raden daarom altijd aan de werken door een specialist te laten uitvoeren.

» Gevelbescherming nodig?Contacteer ons voor uw GRATIS vochtdiagnose op maat!

2. Oplosmiddelhoudende impregneermiddelen

Naast watergedragen middelen zijn er ook impregneermiddelen op basis van een oplosmiddel. Deze zijn handig, want u kunt ze ook toepassen op reeds geïmpregneerde oppervlakken. Ze zullen de eerdere laag immers oplossen. Is er ooit iets niet goed gegaan met een middel op waterbasis? Dan kunt u met dit soort impregneermiddel de gevel alsnog geheel waterdicht maken. Let bij deze middelen wel op met morsen! Want het oplosmiddel kan verf ook een beetje beschadigen. Maak een materiaal dus direct schoon.

3. Impregneermiddelen op basis van een crème

Wilt u een kleiner oppervlak voorzien van impregnatie? Dan kan een crème de perfecte uitkomst bieden. Deze soorten impregneermiddelen hebben een hoger vaste stofgehalte, waardoor het middel nog beter bestand is tegen vocht. Ook hoeft u niets af te plakken omdat deze middelen andere materialen nagenoeg niet kunnen beschadigen.
Middelen op basis van een crème kunt u gemakkelijk met een kwast of roller aanbrengen, waarna het enkel hoeft uit te drogen.

Indien u een grote gevel heeft, dan zal het echter wel een stuk langer duren om uw gevel te impregneren omdat het werk meer arbeidsintensief is. Dan is verneveling bijvoorbeeld weer een stuk praktischer.

Aquatec Vochtbestrijding is uw specialist op het gebied van gevelimpregnatie

Met de winter op komst is het verstandig om uw gevel nú te laten inspecteren en behandelen waar nodig. Aquatec Vochtbestrijding kan allerlei vormen van hydrofuge toepassen, die precies toegespitst worden op de staat en materialen van uw gevel. Ook kunnen wij waar nodig reparaties en herstelwerken uitvoeren, om voor u een 100% waterdichte gevel te garanderen. Contacteer ons gerust eens voor heldere informatie en een offerte op maat.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder