Blog

Wat is hydrofuge en waarvoor dient het?

vocht in de spouwmuur
Overige vochtproblemen

Wat is hydrofuge en waarvoor dient het?

Hydrofuge is een manier om uw gevel te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf, die op termijn schadelijk kunnen worden. Niet alleen voor uw gevel, maar ook voor de binnenkant van uw woning. Waarom? Omdat met name vocht langdurig in het gesteente van uw gevel aanwezig kan blijven.

Naarmate de tijd verstrijkt, kan dit vocht uiteindelijk ook uw binnenmuren bereiken. Het is daarom raadzaam hier tijdig tegen op te treden, en dat kan met hydrofuge, ook wel gevelimpregnatie genoemd.

Uw gevel wordt dagelijks blootgesteld aan vele weersinvloeden

Elke dag heeft uw gevel te kampen met voortdurend wisselende weersomstandigheden. Regen, wind, zon, hagel, sneeuw… Al deze invloeden leiden tot een steeds meer poreus wordende gevel, omdat vooral metsel- en voegwerk hier gevoelig voor is. De verhoogde porositeit zorgt er vervo犀利士
lgens voor dat de gevel steeds grotere hoeveelheden vocht opzuigt.

Wanneer dit lang voortduurt, dan zal vocht zoals regenwater en hagel diep in uw gevel dringen en aldaar voor problemen zorgen. Dringt water eenmaal in uw binnenmuren door, dan spreken we over doorslaand vocht. Dit vochtprobleem gaat helaas vaak gepaard met hoge reparatiekosten om alles weer te herstellen.

Wat is hydrofuge en hoe werkt het?

Hydrofuge is een uitstekende manier om deze (vocht)problemen voor te zijn. Hydrofuge omvat het vernevelen en/of behandelen van uw gevel met een waterafstotend middel, dat als het ware een solide beschermlaag om uw gevel legt. Zo is uw gevel prima beschermd tegen wisselende en vooral natte weersomstandigheden.

Dankzij hydrofuge komt vocht veel minder snel in uw gevel terecht. Voorts zal uw gevel dankzij hydrofuge sneller uitdrogen, vooral vanwege de damp-open eigenschappen ervan.

Is hydrofuge geschikt voor mijn gevel?

In principe kan elke gevel worden behandeld door middel van hydrofuge. Zowel gevels van metsel- en voegwerk als gevels met pleisterlagen zijn bij uitstek geschikt om te impregneren, omdat hydrofuge de kwaliteit van de materialen goed behoudt. Het proces van verval en porositeit wordt door hydrofuge vertraagd, waardoor uw gevel langer in topconditie blijft.

Het is echter wel van groot belang dat uw gevel geen mankementen of beschadigingen vertoont. Heeft u hier en daar scheurtjes of barstjes in uw gevel, dan zal impregnatie weinig zin hebben. Deze openingen zullen vocht en water immers vrij toegang bieden tot uw woning. Het is daarom vereist dat u dergelijke beschadigingen eerst herstelt. 

Hoe kunt u uw gevel het beste impregneren?

Hydrofuge is een taakje dat op het eerste gezicht gemakkelijk lijkt, maar dat is het niet. Er zijn vele factoren waar u rekening mee dient te houden, indien u wilt dat het proces goed verloopt. Het beste laat u gevelimpregnatie aan een expert over, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw gevel weer als nieuw is.

U kan voor gevelimpregnatie of hydrofuge rekenen op de jarenlange ervaring van Aquatec Vochtbestrijding. Ook kunnen wij meteen eventuele beschadigingen voor u herstellen, zodat uw gevel weer een hele tijd volledig waterafstotend is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons nu, en wij leggen graag meteen een afspraak vast voor een GRATIS vochtanalyse.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder