Blog

Salpeter van uw muur verwijderen? Wat is de kostprijs?

salpeter op de muur
Overige vochtproblemen

Salpeter van uw muur verwijderen? Wat is de kostprijs?

Salpeter is een kenmerkend probleem dat kan ontstaan vanwege diverse vochtproblemen. Omdat de oorzaken voor het verschijnen van salpeter zo divers kunnen zijn, bestaan er ook meerdere effectieve behandelmethoden om zowel het vochtprobleem als de salpetervorming te bestrijden. In principe staat het bestrijden van het vochtprobleem gelijk aan het bestrijden van salpeter, omdat salpeter niet kan bestaan zonder vocht.

Om erachter te komen wat de exacte kostprijs zal zijn om salpeter te verwijderen, dient u het één en ander uit te zoeken. Sinds wanneer heeft u bijvoorbeeld last van salpeter op uw muren? En komt de salpetervorming op grote oppervlakken voor, of is het slechts plaatselijk? Welke oplossingen tegen vocht en salpeter zullen in uw geval het meest effectief uitpakken?
Nadat u deze vragen heeft beantwoord, kunt u redelijkerwijs een kostenopgave opstellen voor de totaalbehandeling tegen salpeter.

Hoe lang is er al salpeter op uw muren?

Wanneer heeft u voor het eerst salpeter in uw woning aangetroffen? De duur van de salpetervorming heeft een grote invloed op de kostprijs voor het verwijderen ervan, omdat een langdurig vochtprobleem logischerwijs meer schade kan aanrichten dan iets dat slechts een korte periode voortduurt.

Bent u er niet tijdig bij, dan kunt u rekenen op extra kosten voor reparatie, renovatie en herstel. Vocht en salpeter kunnen materialen na verloop van tijd steeds erger aantasten, soms zelfs zo erg dat enkel vervanging van het bewuste materiaal de enige optie is. Daarnaast zal salpeter zich ook uitbreiden indien het een lange poos in uw huis aanwezig is, hetgeen inhoudt dat u materialen zoals behang en pleisterwerk opnieuw zult moeten aanbrengen.

Op welke plaatsen kunt u salpeter waarnemen?

De plaats waar u salpetervorming tegenkomt kan u veel vertellen over de oorzaak. Is het slechts op enkele plekken zichtbaar, dan kunt u kampen met een lek of plaatselijke beschadigingen aan uw muren. Zijn het echter grotere oppervlakken die bedekt zijn met de kenmerkende witte aanslag van salpeterzuur, dan is de kans realistisch dat u met een meer algemeen vochtprobleem te maken heeft.

De oorzaak van salpeter zal uiteindelijk ook de grootste invloed hebben op de kostprijs, omdat het aanpakken van de oorzaak direct ook salpetervorming bestrijdt.

Hoe vocht en salpeter bestrijden?

Indien u globaal weet hoe lang u al last heeft van salpeter en op welke plekken dit zich voordoet, dan kunt u over het algemeen een goede indicatie opstellen van de aard van het onderliggende vochtprobleem. Dit kan plaatselijk zijn zoals barstjes, scheuren en lekkages, maar ook algemeen. Denk aan vochtproblemen zoals opstijgend vocht en doorslaand vocht, of vocht in de kelder.

Elk van deze vochtproblemen heeft één of meerdere specifieke behandelmethoden, die in het geheel komaf maken met zowel het vocht in uw woning als de salpetervorming op uw muren. Zodra u weet welke methode voor u het meest geschikt is, plus de eventuele schade die u geleden heeft, kan u een kostprijs op (laten) stellen.

Aquatec Vochtbestrijding bestrijdt elk vochtprobleem voor u

Om er zeker van te zijn dat u inderdaad de juiste diagnose stelt, kunt u direct contact met ons opnemen. Ons ervaren team kan met behulp van een gratis vochtanalyse uw huis van A tot Z inspecteren, waarna wij u de meest effectieve en efficiënte behandelmethoden voor kunnen leggen. Zo kunt u met een gerust hart vocht en salpeter in uw woning voorgoed gedag zeggen. Bel ons vandaag nog en wij plannen meteen een vochtanalyse in.

Meer over salpeter en salpetervorming op uw muren

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder