Blog

Hydrofuge: doe-het-zelf stappenplan

2583_5eb3afe0204fe
Overige vochtproblemen

Hydrofuge: doe-het-zelf stappenplan

Vermoedt u dat er vocht van buiten via uw gevel uw woning binnentreedt? Helaas is dit “doorslaand vocht” geen ongewoon fenomeen. Na verloop van tijd is uw gevel steeds gevoeliger voor vocht en andere weersomstandigheden. Hierdoor wordt uw gevel zwakker en kunnen er diverse vochtproblemen ontstaan.

U kunt dit scenario voor zijn, indien u tijdig actie onderneemt. Uw gevel impregneren is een methode die ervoor zorgt dat uw gevel vele malen meer weerbaar is tegen vocht.

Gevelimpregnatie is echter geen simpele klus. Het beste is dan ook om hydrofuge door een expert op het gebied van vochtbestrijding te laten doen.
Wilt u toch liever zelf te werk gaan? Dan hebben wij voor u een helder doe-het-zelf stappenplan opgesteld, waarmee u zelf uw gevel kunt impregneren.

Stap 1: Let goed op de juiste weersomstandigheden

Een goede planning is goud waard. Waarom? Omdat het succes van hydrofuge onder andere afhangt van de weersomstandigheden. Zo is het impregneren van een gevel in de volle zon af te raden, omdat dan het middel te snel opdroogt en minder goed zal werken. Verder dient de gevel na de hydrofuge voldoende uit te kunnen drogen. Houd daarom goed de weersomstandigheden in het oog, en kies bij voorkeur een bewolkte dag, zonder kans op regen.

Stap 2: Herstel eerst alle schade aan uw gevel

Hydrofuge kan alleen maar worden toegepast op een gevel zonder schade. Mogelijke scheurtjes, barstjes en andere mankementen zult u eerst moeten repareren. Zijn de scheuren diep, dan kunt u hiervoor het beste een aannemer in dienst nemen omdat u anders riskeert uw gevel ernstig te beschadigen, bijvoorbeeld wanneer deze scheef zakt. Laat de herstellingen ook voldoende uitharden alvorens u tot impregnatie overgaat.

Stap 3: Plak af wat niet behandeld moet worden

Om beschadigingen aan andere materialen dan het metsel- en voegwerk van uw gevel te voorkomen, moeten alle andere onderdelen van uw woning goed afgetapet worden. Denk aan deuren, ramen, naambordjes en dergelijke. Sommige middelen voor hydrofuge zijn chemisch en kunnen andere materialen beschadigen. Het afplakken van deze delen voorkomt dit.

Stap 4: Reinig uw gevel

Nadat u alles heeft afgeplakt, dient u de gevel te reinigen. Dit is belangrijk om een goede hechting van het hydrofugemiddel te verzekeren. Is uw gevel erg vervuild, dan zult u misschien de gevel moeten nevel- of zandstralen. Ook in dit geval raden wij aan een gespecialiseerde firma in te huren, omdat niet alle methoden voor reiniging voor alle gevels geschikt zijn. 

Stap 5: Ga over tot de werkelijke hydrofuge

Is uw gevel proper en vrij van beschadigingen? Dan is het tijd om daadwerkelijk te impregneren. Let er op dat u de juiste manier kiest voor het middel dat u heeft aangeschaft. Meestal zal hydrofuge door middel van verneveling het beste werken. Maar u kunt het middel ook aanbrengen met een kwast of roller. Daarna moet de behandelde muur enkele uren goed uitdrogen om een goede (in)werking te garanderen.

Stap 6: Verwijder meteen eventuele vlekken

Sommige middelen voor hydrofuge kunnen vlekken veroorzaken. Het is belangrijk om deze zo snel als mogelijk schoon te maken, omdat de vlekken anders in uw gevel kunnen trekken en daarna krijgt u ze er nog moeilijk uit. Informeer in uw speciaalzaak naar het beste middel om dit te bewerkstelligen.

Neem geen risico! Vertrouw op de ervaring van een expert

Hydrofuge is een klus die weliswaar zelf kan worden uitgevoerd, maar waar toch heel wat bij komt kijken. Er zijn heel wat zaken die kunnen mislopen. Daarom raden we aan om geen risico’s te nemen en beroep te doen op een expert

Aquatec Vochtbestrijding heeft alle kennis in huis om uw gevel opnieuw volledig waterafstotend te maken. Wij verzorgen niet alleen de impregnatie van uw gevel, maar kunnen ook uw gevel reinigen en beschadigingen herstellen. Zo hoeft u zich nergens druk over te maken. Bel ons direct; wij plannen een afspraak met u in en komen zo snel als mogelijk langs.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder