Blog

Hoeveel kost hydrofuge?

Vochtige gevel
Overige vochtproblemen

Hoeveel kost hydrofuge?

Heeft u last van doorslaand vocht? Of bemerkt u andere vochtproblemen die te maken hebben met uw gevel? Dan is het tijd om hier iets aan te doen.

Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, raden wij vrijwel altijd aan om uw gevel periodiek te impregneren. Gevelimpregnatie, ook wel hydrofuge genoemd, legt een speciale waterafstotende beschermlaag om uw gevel die korte metten maakt met vocht en vochtproblemen.

Maar elke gevel is anders. Daarom zal de prijs voor hydrofuge ook voor iedereen anders zijn. Er zijn meerdere factoren die meespelen bij het berekenen van de kosten die u kwijt zult zijn aan hydrofuge. Wilt u alvast een kleine inschatting maken hoeveel hydrofuge voor uw gevel kost? Lees dan verder en ontdek welke zaken een invloed hebben op de kostprijs van hydrofuge.

Hoe groot is de te behandelen gevel?

Het grootste deel van de kosten hangt af van de oppervlakte van de gevel die behandeld moet worden. Waarom? Omdat klussen zoals hydrofuge veelal per m2 worden berekend. Het impregneren van een klein appartement zal bijgevolg veel minder kosten, dan het toepassen van hydrofuge op een vrijstaande woning.

U berekent de oppervlakte van uw gevel door de hoogte van uw woning te vermenigvuldigen met de breedte. Daarna trekt u de oppervlakte van onderdelen die niet worden behandeld (zoals ramen en deuren) weer van dit getal af.

Waar is uw gevel uit vervaardigd?

Niet alle impregneermiddelen zijn geschikt voor alle materialen. Heeft u een gevel van sierpleister? Of alleen metsel- en voegwerk? Dan dient u na te gaan welk middel het meest geschikt is voor uw gevel. Middelen kunnen zowel in consistentie als in prijs verschillen.

Daarnaast zijn er meerdere methoden mogelijk om een impregneermiddel aan te brengen op uw gevel. Indien u eenmaal weet welk middel het beste is, kunt u de prijs voor dit middel berekenen door de benodigde hoeveelheid uit te rekenen voor de oppervlakte van uw gevel.

Is uw gevel beschadigd?

Iets dat ook erg veel invloed heeft op de prijs, is de staat waarin uw gevel momenteel verkeert. Is uw gevel helemaal gaaf en netjes, dan kunt u direct overgaan tot hydrofuge. Vertoont uw gevel echter beschadigingen? Dan zullen deze eerst hersteld moeten worden. Schade zoals barsten en scheuren zullen namelijk water vrije toegang bieden tot uw gevel, waardoor hydrofuge op die plekken geen nut zal hebben. De kosten voor reparatie moet u dus bijtellen bij de totaalprijs.

Wie gaat de klus klaren?

Bent u van plan om zelf over te gaan tot hydrofuge? Of neemt u liever een expert onder de arm die alles voor u regelt? Veel mensen denken dat de laatstgenoemde optie duurder is, maar vergis u niet. Vooral als er ook reparaties uitgevoerd moeten worden, zal dit heel wat tijd en opzoekingswerk vragen. Daarnaast riskeert u dat u iets fout doet, waardoor de werkzaamheden misschien helemaal opnieuw uitgevoerd moeten worden. Denk dus zeker goed na wie uw gevel zal impregneren.

Aquatec Vochtbestrijding kan u precies vertellen hoeveel hydrofuge kost!

Is het tijd om tot actie over te gaan? Bel dan naar Aquatec Vochtbestrijding. Wij kunnen al het werk aan uw gevel voor u uit handen nemen, zodat u zeker weet dat uw gevel de komende jaren weer voldoende bestand is tegen vocht. Ook reparatie- en herstelwerkzaamheden nemen wij graag van u over. Bel ons nu, en wij komen snel bij u langs voor een GRATIS vochtanalyse

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder