Blog

Wat is een vochtbestrijder? En wat doet deze precies?

2501_5eb3afdc6c911
Vochtige muren

Wat is een vochtbestrijder? En wat doet deze precies?

Wanneer u op één of meerdere plaatsen in uw woning last heeft van vocht, dan is het van groot belang om zo snel als mogelijk actie te ondernemen om de situatie te herstellen. Vocht in uw woning is namelijk bijzonder slecht voor uw gezondheid en uw woning. Door te wachten met een vochtbestrijder in te schakelen, riskeert u dat diverse onderdelen van uw woning beschadigd raken, met alle nare gevolgen van dien.

Maar wat is een vochtbestrijder? Hij kan u in dergelijke situaties helpen, door zowel de beschadigde oppervlakken te herstellen als de oorzaak van het vocht tegelijkertijd aan te pakken. Zo kunt u weer prettig wonen in een droog huis, zonder dat het vocht terugkomt. In dit artikel vertellen wij u graag iets meer over onze job en hoe wij u kunnen helpen bij vochtproblemen.

Wat is een vochtbestrijder precies en wat doet deze?

Een vochtbestrijder is een firma, die zich heeft gespecialiseerd in het bestrijden van vocht en vochtproblemen. Dit houdt niet alleen in dat de vochtige oppervlakken worden hersteld, maar ook het vochtprobleem zelf wordt onderzocht en aangepakt. In veel situaties spelen één of meerdere onderliggende oorzaken een rol bij het ontstaan van vocht in uw woning.

Dit kan bijvoorbeeld doorslaand vocht zijn via uw gevel, opstijgend vocht vanaf de begane grond of uw kelder, condensatie, lekkages en diverse andere toestanden waarbij vocht ongemerkt uw woning kan binnensluipen. Door in dergelijke scenario’s te kiezen voor een vochtbestrijder, weet u 100% zeker dat de klus efficiënt, snel en grondig wordt geklaard.

» Last van vochtproblemen?Contacteer ons en vraag uw gratis vochtdiagnose op maat!

Waarom kunt u beter kiezen voor een vochtbestrijder?

Men heeft soms de neiging een vochtprobleem zelfstandig op te lossen, maar dit is in vrijwel elk geval geen slim idee. Het is namelijk helemaal niet gemakkelijk om als leek uit te zoeken met welke oorzaak u te maken heeft. Vochtplekken in huis kunnen bijvoorbeeld door meerdere aanleidingen ontstaan, zoals optrekkend grondwater, condens en vocht dat via de gevel binnenkomt.

Indien u niet precies weet hoe u een vochtprobleem moet diagnosticeren, dan is de kans relatief groot dat u het vochtprobleem verkeerd aanpakt. U zult dan een poosje weer droge muren hebben, maar na verloop van tijd zullen de vochtplekken weer terugkeren. U kunt het een beetje vergelijken met dweilen met de kraan open: u blijft continu bezig met het terugdringen van een vochtprobleem dat nooit weggaat. Een vochtbestrijder kan met behulp van vele jaren expertise precies de oorzaak vinden, waarna het vochtprobleem voorgoed wordt verholpen.

Laat het vochtprobleem nooit te lang voortduren

Wanneer u bij vocht in uw woning niets doet, dan wordt het vochtprobleem steeds uitgebreider. Muren raken na een tijdje verzadigd met vocht en water, waardoor het vocht op steeds meer plekken terug te vinden zal zijn. Dit leidt vervolgens tot verdere problemen, zoals schimmels op de muren en in bepaalde gevallen andere secundaire vochtproblemen zoals muurzouten. Wanneer u vocht in uw woning opmerkt, raden wij u aan direct met Aquatec Vochtbestrijding te bellen.

Voor welke vochtproblemen kunt u een vochtbestrijder bellen?

Aquatec Vochtbestrijding kan alle situaties verhelpen waarbij vocht de boosdoener is. Dit geldt dus voor interne vochtproblemen zoals condens, maar ook vocht dat van buiten naar binnen treedt. Wanneer u contact met ons opneemt komen wij bij u langs, om een vrijblijvende vochtanalyse uit te voeren. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek stellen wij een behandelplan op, waarna het gehele vochtprobleem wordt verholpen. Contacteer ons gerust.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder