Blog

Vocht in laminaat en parket? Tips voor uw houten vloer

2523_5eb3afdd7b628
Overige vochtproblemen

Vocht in laminaat en parket? Tips voor uw houten vloer

Vochtproblemen zijn helaas een terugkerend fenomeen, die vrijwel alle materialen in uw woning aan kunnen tasten. Zo ook een mooie houten vloer die u in huis geplaatst heeft, hoe goed u dit ook heeft gedaan.

Vocht in hout heeft namelijk niets te maken met uw kwaliteiten als doe-het-zelver, maar meer met de staat van het oppervlak onder de vloer. In dit artikel vindt u meer informatie over hoe u kunt handelen bij vocht in uw laminaat of parket.

Hoe weet u of er vocht in uw houten vloer zit?

Om vocht in uw houten vloer te bestrijden, dient u natuurlijk eerst te achterhalen of dit het geval is. Het probleem met vocht in een houten vloer is dat het vaak veel te laat wordt ontdekt.

Hierdoor kan de vloer al aanzienlijke beschadigingen hebben opgelopen, die u beter had kunnen voorkomen. Hout is een natuurlijk materiaal dat zeer gevoelig is voor wisselende omstandigheden. Let dus altijd op de signalen van vocht in uw houten vloer.

Signalen om altijd op te letten

Ziet u één of meerdere van de volgende signalen in huis? Onderneem dan direct actie:

  • Parket- of laminaatplanken die verbuigen
  • Gekrompen of juist uitgezet hout met ruimte tussen de planken
  • De vloer is niet waterpas meer
  • U hoort de vloer kraken wanneer u er overheen loopt
  • De vloer is niet helemaal gelijk meer en sommige planken lijken krom
  • Plinten zijn losgeraakt
  • Ook de onderkant van de plinten lijkt te vervormen

» Last van vochtproblemen?Contacteer ons voor uw GRATIS vochtdiagnose op maat!

De oorzaken van vocht onder uw houten vloer uitgelegd

De oorzaken van vocht in uw houten vloer lopen uiteen. Dit is vooral afhankelijk van de etage waarop de houten vloer is gelegd. Hieronder vindt u de meest voorkomende redenen per verdieping.

Houten vloer op begane grond

Indien u vocht in de houten vloer heeft op de begane grond, dan kan dit het gevolg zijn van opstijgend vocht. Dit bereikt uw woning op lagere gedeelten zoals de spouwmuur. Daarna trekt het ook in de vloeren en zodoende kan het in hout terecht komen.

Ook de kelder kan aanleiding vormen tot natte houten vloeren, indien u een vochtprobleem in de kelder heeft waar u zich niet van bewust bent.

Houten vloer op hogere verdiepingen

Indien u een houten vloer heeft op hogere etages, dan kan het probleem helaas erger zijn. Omdat de vloer namelijk niet in direct contact komt met bijvoorbeeld grondvocht. U kunt dan te maken hebben met huiszwam of vocht in uw woning dat al zeer lang aanwezig is.

Als gevolg van deze tijdsduur, kan het vocht constructiematerialen zoals steunbalken hebben aangetast. Zo kunt u ook op de eerste of tweede etage last hebben van vocht in uw houten vloer.

Hoe kunt u vocht in uw houten vloer bestrijden en voorkomen?

Aquatec Vochtbestrijding weet als geen ander, hoe vervelend vochtproblemen kunnen zijn. Wij helpen u daarom graag met elke vorm van ongewenst vocht die u in uw woning tegenkomt, onafhankelijk waar dit zich bevindt.

Ook houten vloeren kunnen wij effectief beschermen tegen vocht. Bel ons gerust eens, wij vertellen u graag alles over onze uitgebreide dienstverlening.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder