Blog

Loskomend behangpapier? Let op voor vochtproblemen!

2517_5eb3afdd3f68a
Vochtige muren

Loskomend behangpapier? Let op voor vochtproblemen!

Ziet u de laatste tijd ineens hier en daar wat behang van de muur loskomen? En kunt u ook een muffe geur in huis waarnemen? Dan is de kans vrijwel 100% dat u last heeft van een vochtprobleem. Dit kan van alles zijn: doorslaand vocht, condensatieproblemen, opstijgend vocht, een natte kelder en nog diverse andere oorzaken.

Vocht zorgt er voor dat oppervlakken week worden en geen goede hechting meer bieden aan het behang. Dit is dan ook de reden dat behang los gaat zitten en uiteindelijk zelfs van de wanden af komt. Daarnaast bestaat ook het risico op schimmelgroei, hetgeen de situatie alleen maar zal verergeren.

Kortom: maak korte metten met vochtproblemen. Hoe u dit doet? Dat vertellen wij in dit artikel.

Pak eerst de overlast aan

U zult hoogstwaarschijnlijk niet al te blij zijn met de gevolgen die u in uw interieur kunt waarnemen, zo ook de muffe geur. Door vast uw woning goed te ventileren zorgt u er voor, dat frisse en schone lucht in uw woning terecht komt en de relatieve luchtvochtigheid omlaag gaat. Met welk vochtprobleem u ook te maken heeft: dit is nooit een slechte zaak.

Kunt u schimmels waarnemen? Dan kunt u deze ook vast verwijderen met speciale middelen die hiervoor geschikt zijn. Schimmels tasten namelijk de gezondheid op vele fronten aan, maar ook de materialen van uw woning. Hoe sneller deze weg zijn, hoe beter.

Zorg er echter wel voor dat u beschermende kleding draagt zoals handschoenen en een mondkapje, omdat de schimmelsporen los komen wanneer u de schimmels er af schrobt.
» Last van vochtproblemen?Contacteer ons voor uw GRATIS vochtdiagnose op maat!

Zoek daarna naar het onderliggende vochtprobleem

Nadat het ergste vuil verwijderd is en de ruimte geventileerd wordt, is het tijd om te achterhalen waar het probleem precies is ontstaan. Dit kan een veelvoud aan oorzaken betreffen, die zowel intern als extern kunnen ontstaan.

Binnenshuis is condens een veel voorkomend vochtprobleem, dat natte muren en loslatend behang tot gevolg kan hebben. U kunt dit relatief snel achterhalen door de luchtvochtigheid in huis te meten.

Andere oorzaken zijn doorslaand vocht en opstijgend vocht, dit ontstaat wanneer vocht via de gevel binnen kan sluipen en in de binnenmuren terecht komt. Een natte kelder kan tevens aanleiding geven tot opstijgend vocht, dat zelfs uiteindelijk uw slaapkamers kan bereiken.

Verder zijn lekkages redelijk vaak de oorzaak van natte wanden. In ieder geval laat u de diagnose het beste aan een specialist over als Aquatec Vochtbestrijding, zodat het probleem snel en effectief verholpen kan worden.

Vele vochtproblemen hebben vele oplossingen

Indien de oorzaak condensatie betreft, dan kunt u het vochtprobleem snel oplossen door uw woning te voorzien van goede ventilatie. Zo is de kans dat de luchtvochtigheid te hoog wordt direct van de baan. Andere vochtproblemen hebben vele verschillende behandelmethodieken, die Aquatec Vochtbestrijding allemaal voor u kan oplossen met onze moderne middelen en technieken.

Het beste is als u ons direct contacteert, zodat wij bij u langs kunnen komen om de situatie grondig te onderzoeken. Na de vochtanalyse zullen wij u vertellen hoe wij één en ander aan willen pakken. Na de behandeling is uw woning weer zo goed als nieuw en zal nieuw behang prima blijven zitten.

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder