Blog

Vocht achter radiator? Hoe komt dit en hoe oplossen?

vocht achter radiator
Overige vochtproblemen / Tips

Vocht achter radiator? Hoe komt dit en hoe oplossen?

Vochtplekken zijn in het algemeen al een hele karwei om ze weg te krijgen. Maar wat als er vochtplekken verschijnen achter je radiator? Vocht kan je woning ernstig beschadigen als dit niet tijdig wordt opgespoord en wordt behandeld. Wat is de oorzaak van dit vocht en hoe kan je het bestrijden? 

Oorzaken van vochtproblemen

 

De meest voorkomende oorzaak van vocht in huis is een slechte ventilatie. Gelukkig kan je dit probleem snel oplossen door meer en regelmatiger je woning te verluchten of door een geschikt ventilatiesysteem te plaatsen. 

 

Een groter probleem dat meer werk vereist is opstijgend vocht in huis. Dit soort vochtproblemen ontstaan door een combinatie van hevige regenval en slechte ventilatie. Zeker tijdens lange regenachtige winterdagen kan dit probleem zich voordoen en op termijn de binnenconstructie van je huis beschadigen. Hoe kan je opstijgend vocht herkennen? Het komt meestal alleen aan de onderkant van de muur voor en is zichtbaar op zowel de buitenmuur als de binnenmuur. Het pleisterwerk, behang of verf komt ook vooral los aan het onderste deel van de muur. 

Ook kan er sprake zijn van een leiding die gesprongen is. Check dus zeker of er naast de radiator kranen of andere waterinstallaties zijn.

Vocht achter de radiator: oplossingen

 

Vooraleer je allerlei producten of dergelijke gaat uitproberen, kan je eerst proberen om de ruimte voldoende te verluchten. Bij de meeste vochtproblemen is er een condensatieprobleem omdat het vocht in huis niet weggeraakt, waardoor het zich op de muren nestelt. 

 

Helpt dit niet? Dan bespreek je best met een expert wat de volgende stappen zijn. In sommige gevallen is het aangeraden om een ventilatiesysteem te plaatsen in de woning en op die manier de vochtproblemen tegengaat. Vooral bij condens is dit de meest gebruikelijke aanpak. Dit wordt vaak gedaan in ruimtes zoals de keuken of de badkamer waar de vochtigheidsgraad enorm hoog is. 

 

In geval van optrekkend vocht, raden experts eerder een muurinjectie aan. De plek waar het vochtprobleem zich voordoet is meestal eentje waar scheuren of barsten in de gevel zijn en verzwakt ook nog meer door het vocht dat binnensijpelt via het metsel- en voegwerk, pleisterwerk of beton. Zowat elke opening waar vocht door kan, kan ook behandeld worden via muurinjectie. 

 

Bij het injecteren worden er gaten in de binnenmuur geboord waarna deze opgevuld worden met vochtwerende gel of vochtwerend membraan. Dat is een speciaal waterafstotend middel dat indringend vocht tegenhoudt. Deze methode is ideaal en zeer doeltreffend voor plaatselijke vochtproblemen. 

Muurinjectie: vraag raad aan een expert

 

De vochtwerende gel voor de muurinjectie kan je makkelijk verkrijgen in een doe-het-zelfzaak, waardoor je in principe zelf aan de slag kan gaan. Natuurlijk vereist dit werk veel precisie en kan je het voor je het goed beseft helemaal fout doen. 

 

Vochtproblemen achter radiator: Aquatec lost het op

 

Aquatec is expert in vochtbestrijding en heeft vele deskundigen in huis die ter plaatse het probleem detecteren en de geschikte oplossing voor jouw vochtprobleem samen met jou uitkiezen. Op die manier ben je zeker dat de muurinjectie correct wordt aangebracht en het vochtprobleem voorgoed is opgelost. Wil je graag vrijblijvend advies van een expert bij Aquatec? Contacteer ons dan nu of maak een afspraak!

Vochtprobleem in huis? Vraag uw gratis diagnose aan.

Onze vochtadviseur contacteert u.
U ontvangt gratis professioneel advies.

    EigenaarHuurder